13 Ocak 2016

Hotel Transylvania 2


devam filmi olarak ölü olmuş. senaryo bulamamışlar. baştan sona insan tahmin ediyor. sonunu bir miktar sevdim ama o da işte hani çok üzülmesinler. o kadar uğraşmışlar, az biraz güzel olaylar hareketlendi diye. geri kalanı resmen zorla çektirmişler sanki. animasyon kalitesi falan da gram artmamış. komikliğe yatırım yapmaları gerekiyor onu da pek bulamadım. müzikleri de idare eder idi. öyle araya hareketli şeyler atalım demişler, hafif gönderme yapalım demişler. ellerinde kalmış. ilkini izledim diye izledim ama izlemesem de olurmuş.

--- spoiler ---

.ilkindeki insan canavar olayını dede torun ilişkisine mi geçirelim demişler? e bunun için öncelikle torun olmalı, onun için önce evlilik falan derken senaryoyu buradan uydurmuşlar herhalde. tamam esas kız ve oğlan var da ülen evlilip çoluk çocuğa karıştırmak nedir?

.çocuk olduktan sonra bizim dracula dede oluyor ama torunu canavar değil. düz insan mı olacak? hayal kırıklığı mı yaşayacak yoksa ne olursa olsun sevilecek mi muhabbetleri dönüyor.

.aşırı korumacı annesini ortamdan uzaklaştırmak için havuç kafalı ile plan yapıyorlar. anne karakteri veledin insan olduğu ve insan tarafında (yani oğlan tarafında) hayatlarına devam etmeyi planlıyor.

.dede ve baba durumdan mütessir. derken beş yaşında vampir dişleri çıkıyormuş. bak sen allahın işine. maceraya atılıyorlar. artık dünya eskisi gibi değil. canavarlar eskisi gibi karşılanmıyor. her şey modernize olmuş, endüstriyel ürün olmuş. ana okulları, güvenlik politikaları göndermeleri falan filan derken pek gülmüyoruz işte.

.neyse veledi böyle kabullenmiş ve beş yaş partisi yapmaya hazırlanmış iken, bizim ağır yaşlı vampire geliyor hikaye. eh biraz iyi karakterdi ama onu da sonra insan sevdalısı haline getirdiler.

.son kısımda veledin niye bu kadar güçlü olduğunu da anlamadık. öyle dişleri çıktı, hepsini ailecek patakladılar ve herkes sonsuza kadar mutlu yaşar şekilde bitirdiler. devamı gelmese de olur. yapacaklarsa da biraz senaryo yazsınlar lütfen.

--- spoiler ---