11 Eylül 2013

Yong-eui-ja X


esas adamın halini beğendim, diğer karakterler de güzel. güney koreden pek polisiye çıkıyor maşallah. hatta dedektifler falan kadrolu gibi, devamlı aynı tipleri görüyor gibiyim ama benzetiyor da olabilirim. gilmin olayı süper plan olayı ama işte ben de o süper plandaki bir iki yere fazlası ile takıldım. takılmayaydım, vay canına adamlar yapmış derdim de şu halde pek tatlı bir romantik film gibi olmuş. daha fazlası olamamış... etkili yerleri var, görüntüler de hoş, müzikler de fena değil. izlerken sıkılmadım.

--- spoiler ---

.ilk takıldığım mesele hani cesedi saklayamaz idi çünkü her an ortaya çıkma korkusu olurdu meselesi idi. şimdi madem öyle, nasıl cesedi hiç bulunamayacak bir yere sakladı diyor. adam zaten kendi imkanları ile bile süper dalıcı imiş, gölün diplerine güzelce bir yer yapmış ve esas ceset hep orada kalacak imiş. plan sadece bu şekilde bile yeterliydi ama tabi bu esas büyük planı karşılamıyor. o yüzden tam da karşı çıkamıyor insan.

.ikincisi bu kadar zeki bir arkadaşın problemini o kadar da zeki olmayan okul arkadaşı nasıl çözer? baştan sona bu arkadaş matematik dahisi, diğeri haşarı çocuk tarzında tanıttılar ama bu eleman büyüyünce polis olmuş ve dahi arkadaşının tasarladığı olayları çözüyor. ha bu değişken önemsiz tam çözemedi diyebiliriz ama yine de planı anlıyor diyelim. çünkü adamın mahkemesinden sonra zaten dosya kapanacak ve amacına ulaşacak. eh bu meseleyi de zorla kurtarıyoruz.

.baştan beri eleman gidiciymiş zaten, kızdan da bir beklentisi yokmuş. tek derdi mutlu olmasını istemek imiş. hayatını ona borçlu imiş yani sözün özü. diğer eleman ile takıldığını görünce niye name yaptı o zaman mesela? bunu da çok anlamadım, kendi iç sesinden neden öfkeli şeyler söylettiler. bizleri de kandırıyorlar anlaşılan. sonunda o adam iyi birine benziyor, onunla mutlu ol demez mi bir de manyak...

.böyle sevmek olmaz arkadaş tabi, çok abartı işler ama en etkili kısmı buydu. hayatını matematiğe adamış bir arkadaşın (aslında hepi topu bir matematik öğretmeni) hayatın bundan fazlası olduğunu keşfetme serüveni gibi bir şey olmuş.

.tabi fazladan insan öldürmesi, neden cesedi ortaya bırakıyor meselesi ve zamandaki kırılmalar gibi bir sürü detayın güzelce açıklanması hoştu tabi. işte adam kafayı toptan mutlu olmaya çalıştırsa onun da çözümünü bulurdu belki ama böyle acılı bir sona bağladı, ona da helal olsun ne diyelim yoksa bu kadar çarpıcı olmaz idi.

--- spoiler ---