24 Ekim 2012

Born to Be Wild


çok fazla bir numarası yok ama görüntüler güzel. annesiz kalmış orangutan ve filleri besleyip büyütüp tekrar doğaya salıyorlar. olay bu, iki adet yaşlı hanımcağız var onlar başlarında bu tesislerin öyle takılıyorlar işte. hayırlı insanlar, doğa ana kucaklasın onları. eğlenceli, iç acıcı bir belgeselimsi, arada 40dk ayrımaya değer yani.

--- spoiler ---

.niyeyse filci kadına baya uyuz oldum, tam kokona tipli bir şey gibi geldi. orangutancı kadın ise daha hippi tarzında herhalde ama millet torun torba bakar bunlar fil ve orangutanlarla takılıyorlar orası iyi tabi. yaşlılar, elden ayaktan düşünce baktığı fil ya da orangutan gelip ona bakacak mıymış, hehe neyse.

.orangutanların yıkanma olayları baya komik görünüyordu. alışmış şerefsizler baya kendi kendine bile yıkanıyor nerdeyse. yaramazlık falan da yapıyorlar. sokaktan köpek kurtarmak zor adamlar orangutan, fil falan kurtarıyor.

.tesis kurmuşlar, özellikle fillerle 24 saat beraberler miymiş neymiş. birlikte uyuyor, uyanıyorlar. bir tane fili kurtardılar görüntülerde o da çocuk hırsızlığı gibiydi. sürüde emzirilmeyen yavruyu bulup kurtardılar. kurtarılan fil önce kafa falan attı insanlara. 

.ayrıca ne bileyim ölmesi gerekenleri kurtararak doğa dengesi falan filan diyesim geliyor ama dilim varmıyor çünkü insan müsveddeleri analarını falan vuruyor. orangutanların da ağaçlarını falan kesip yavruları anasız bırakıyorlar imiş. ne bileyim garip hepsi işte.

--- spoiler ---