4 Ekim 2012

Inkheart


vakit kaybı, senaryo insanı öldürüp öldürüp dirilten cinsten. sonu belli zaten ama akışı da inanılmaz saçmalıklara sahip, tavsiye edilmez. yaratıklar biraz fena değil, yan karakterler falan biraz idare eder o kadar. müziği de inanılmaz standart, kafa ağrıtan saçma sapan arada eğlenceli bir şey olunca devamlı bilindik saçma sapan melodiyi çalan bir film işte.

--- spoiler ---

.kitapları güzel okuyanlara ya da işte hikaye anlatıcılara ithaf etmişler herhalde filmi. bütün mesele böyle bir elemanın gücünün farkında olmadan kızına kitap okuduğu sırada kitaptan fışkıran karakterler ve aynı zamanda kitaba kaçan karısını araması hadisesi.

.fikir ilginç gibi falan, güzel hayal dünyaları göreceğiz falan diye beklerken. o kadar da ilginç pek bir şey olmadan. hiç de tutarlı ve akıllı işler olmadan yarısından sonra sıkıntıya sokuyor insanı.

.ulan bir kere kitaba giren çıkan dengesi varmış demedin mi a...? en son adamı kitaba soktun e kim çıktı? çıka çıka bir kuş çıktı. civciv çıkacak kuş çıkacak hesabı.

.neyse işte mutlu son, saçma sapan bir mutlu son. baştan sona milyon tane aptallık sırf macera olsun diye yapılmış. harcanacak zamanlara bile yazık yeminle.

--- spoiler ---