1 Ocak 2018

Red State


güzel bir iş çıkartabilirlermiş ama saçmalamışlar. herkesi eleştirelim derken mi böyle yapmışlar yoksa çevirmenin mi kafası çok karışıktı, orasını çok ayırt edemedim. bir sürü fikir sallamışlar hangisine denk gelirse diye herhalde. toplum eleştirisi, eşcinsellik eleştirisi, din, cemaat eleştirisi, amerikan terörle mücadele eleştirisi, hepsinden biraz katmışlar karıştırmışlar. esas adam rolünde fred çakmaktaş karakteri ile gıdılarımıza kazınmış abimiz var. diğer tipler de hep dizilerde gördüğümüz tipler. pek yabancı yok gibi. çekimler olsun, müzikler olsun hepsi pek eğreti duruyor. sağolsunlar çekememişler de yönetememişler de yazamamışlar da ama işte son kısımdaki bana komik gelen mevzuyu yine de beğendim. yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---

.adamlar şaka olsun diye trompet sesi bulup yükseltmişler, göklerden bir ses geliyor gibi olmuş. çevreci bir tipmiş, bu peder ile önceden takışmışlar. tam o vakte denk gelmiş. benim anladığım bu.

.çatışmaların ortasında gökten ses geliyor, tarikat üyeleri de tanrıdan bir mesaj olarak değerlendirip seviniyorlar. silahlarını bırakıp teslim oluyorlar. bu ne lan? insan bir yerden sonra gülüyor. muhabbetler zaten komik.

.adamlar öldürmeyeceksin emrine, zaten onlar insan değil ki diyor. yaşlı karının teki liseli gençleri internetten grup seks yapacağız diye kandırıp cemaatlerine getiriyorlar, sıradan öldürüyorlar. strece sarıp adam vurma nedir lan? kan ortalığı batırmasın diye böyle bir metod da güzeldi yani.

.neyse bizim üç kafadarı yaşlı kadın kandırıyor, hikaye oradan başlıyor. sonra cemaatin kilisesine geliyoruz. olaylar gelişiyor. önceden yakaladıklarını öldürüyorlar, veledin teki kaçıyor, diğerini çarmıhta ölüme hazırlıyorlar. işler karışıyor.

.bu elemanların gelirken çarptıkları gay şerifin saksosunu kestikleri kazadan şerif yardımcısı kilisenin dışındaki arabayı tespit ediyor. peder de çıkıyor elemanı gönderecek iken içerdeki kurbanlık velet kaçıp silah deposuna varıyor. bir iki çatışma silah sesi derken şerifin haberi oluyor.

.oradan da özel ajanlara fred çakmaktaşa geçiyor olay. amiri hiç göremiyoruz ama herkesi öldür emri veriyor. terörle mücadele için böyle yapıyorlarmış. adamlara daha konuşamadan içerden az daha kurtulacak olan kurban veledi gay şerif öldürdüğü için çatışma başlıyor.

.çoluk çocuk hepsini öldüreceklermiş, emir böyle. kurbanlık son velet ile çocukları kurtarmaya çalışan kızı da şak diye öldürüyorlar. lucifer'deki dedektifi görüyoruz. salak saçma işler işte. bu veletler öldükten sonra göklerden trompet sesi duyuluyor ve işler karışıyor.

.insanları kurtardın iyi güzel ama direkt emre uymadın diye de bizim gıdıklı sorguluyorlar. orada zaten teröristleri öldürdüklerini falan söylüyorlar. hükümeti falan da eleştiriyor galiba ama hem tarikat, hem cemaat, hem dalga geçme hem sonra hepimiz insanız niye birbirimizi yiyoruz hikayesi falan derken iyice saçma oluyor ve bitiyor.

--- spoiler ---