20 Temmuz 2016

Green Room


havası güzel de hikayeyi ya ben anlamadım ya da bir şey anlatmıyor. bir şey olduğu yok, olanlara bakıyorsun neden olmuş bunlar diyorsun? yapılmayanlara bakıyorsun, neden yapılmamış diyorsun. öyle saçma sapan geliyor sonra, film bitiyor. hala öyle devam ediyor. müzik namına ilk on beş dakika bir şeyler oluyor. sonra tamamen gerilim. köpek falan kullanmışlar, ben en çok ona gerildim. neyse ki acılı köpek ölümü izlettirmediler. beklenmedik insan ölümü, kan ve revanlar var. star trek'den picard abimiz var. başka da pek bir şey yok.

--- spoiler ---

.şimdi sarı kadını neden öldürmeyin dedi? gizli nazi örgütü gibi bir şey. tamam kanıtları ayarlıyorlar. bir şeyler tertipliyorlar da ülen o kadar insan ölüyor. o kadar karmaşa var hala neden tam karşılarında mermi manyağı yapacakken kadını öldürmeyin dedi? onu benzin çalarken birlikte gösteremeyeceği için mi?

.e içerde arkadaşı kafadan bıçaklanmış şekilde yatıyor işte. onu hallediyorsan bunu da halledersin. tam hepsini öldürecek iken boş yere uzattılar. zaten o ana gelene kadar, bir kapıyı kırıp içeri girmemeler. ortalık dağılmadan halletmek istiyorlarmış güya da koca mekan darmadağın oldu. o yüzden senaryoyu yapamamışlar pek dedim.

.hani arkasında nazili bir şeyler çıksa, bir plan olsa. adamları bir şeylere kullanıyor olsalar. bir şeyleri açıklasalar yine filme insan şaşırırdı. zaten olan biten insanı geriyor, şak diya kafalar patlıyor, karınlar yarılıyor. bunlarla birlikte izlemesi keyifli olurdu.

.filmin kırk dakikası falan on dakika gibi geçiyor, kalan dakikalar çok daha uzun hissettiriyor. en sonunda da sadece hazırlanan olay mahalini dağıtıyorlar ve hepsini öldürüyorlar. şimdi picard abimiz neden arkasını dönüp ilerliyor da silahını çıkartıp dönüp ateşliyor. hemen çıkarıp ateşlesene, bir yere gidiyor sanıyor insan ama garip işte. 

.köpek meselesi vardı bir sürü, sanki köpek öldürmesini saklamak kolay. neden köpekleri kullanıyorlar ki? adamlar en başında bıçaklama için 911'i arandı diye iki tane dazlak bulup kendilerini bıçaklatabiliyor. yani olacak iş mi? köpek ne alaka? resmen bateristi yedi bitirdi.

.hikaye de şuymuş anladığım kadarıyla. bir tane kadın gruptan (toptan nazi gruplarından da olabilir) ayrılmak istiyormuş, bunu fark eden diğer adam kafasından bıçaklayıp öldürmüş. kuliste gerçekleşen bu olayı da bizim esas grubumuz telefonunu unuttuğu için şak içeri girip görmüş ve odaya kilitlenmişler. sonra da işte nasıl kitabına uydurur da bunları öldürürüz muhabbeti çevirdiler.

.içeri gelen adamlardan teki de birlikte kaçacağı adammış. şu kuzen olan, pat diye kafası uçtu adamın. fazla yaşatmadılar ama işte ne alaka? bunlar niye çıkıp gidemiyor? nasıl bir örgütlenme var? picard abimiz neci? barın altında eroinli bir mekan var. adam lider, kırmızı bağcık veriyor insanlara ama naziler olarak insan mı yiyorlar ne yapıyorlar? ben filmin ortasına kadar herhalde insan yiyorlar dedim ama aktivite olarak ne yaptıklarını açıklamadılar. öyle de bitti işte.

--- spoiler ---