25 Haziran 2017

Who Am I - Kein System ist sicher


eğlencelik çekmiş, hızlı akıyor. şaşırtmacaları bol katalım demişler ama bundan başka insana pek bir şey vermiyor. böyle hızlı hızlı yazma efekti ile hacker olunan filmler gibi. hatta başında tipler liseli ergen hacker'lar gibi takılıyorlar. sonu, sondan bir öncesine göre daha iyi ama yine de almanlar amerikalara fazla özenip boş bir film yapalım demişler. esas elemanın mallığından bir süre sonra gına geliyor, olmayacak işler oluyor. olacak işler de olmuyor. ha yine de güzel çekilmiş, güzel müzikler yedirilmiş. vakti ziyan etmek için işe yarayabilir ama bundan başka pek bir şey beklememek lazım. ha bir filmden başka ne beklenir, orasını da kurcalamayayım şimdi.

--- spoiler ---

.kimseciklerin fark etmediği, takımına almadığı masum yüzlü, kızlarla konuşamayan bir oğlan çocuğunun filmini yapmışlar. diğer tarafta yine aslında bu eleman gibi ama hacker'lıkta çığır açmıç mrx var. ne en iyi hacker, ne grubu içinde en son planı yapmış kişi. ha sonunda bunun anlatımı ve bunun oynaması ile hem mrx'i yakalıyorlar hem hepsi tekrardan görünmez oluyor. bu şekilde belki bir yere gelebilir ama assange saç modeliyle olmamış yani.

.kendisi 14 yaşından beri bilgisayar kurduymuş. programlama bildikten sonra hacker'lığa başlamış. hiçbir işe yaramam ben ülen diyerek gezip tozluğu pizza dağıtıcılığı işinde lisedeki kızla karşılaşmış. ondan sonra da hayatı değişmiş. kız için hukuk fakültesini hack'lemiş. yakalanmış, zorunlu hizmette max ile tanışmış.

.max de clay adlı hacker grubunu kurması için diğer arkadaşları ile tanıştırmış. hepsi birlikte masum eylemler yapmışlar. binanın ışıkları ile hayvan öldürüyoruz muhabbetini sanki bir yerlerde gördüydüm. filmden değilse, güzel düşünmüşler.

.derken mrx'in gözüne girmek istemişler. adam siz zararsız işler yapıyorsunuz bakın devlet raporunda da bu demiş. o halde bir şeyler yapalım demişler. gitmişler istihbarat birini hacklemişler. sadece yazıcıdan çıktı alacaklarken, benjamin salağı gizli dosyaları da alıp mrx'e vermiş. muhbirlerin dosyası içinde kendi hacker grubundan adamların kimlikleri varmış. şak diye öldürmüşler oğlanı. bunlar da ne yapalım edelim derken işte mrx kimliğini bulmak için salak saçma bir planla gelmişler.

.europol'ü hackleyecekler. hackledikleri servise mrx girince kimliğini bulacaklar. sonra da suçlu o diyeceklermiş. şaka gibi yani. tabii mrx bunu yemedi. önce benjamin'in kimliğini ortaya çıkardı. burada hikayeyi ikiye ayırdılar. bu fena değildi işte.

.arkadaşlarının öldürüldüğünü gördü, en azından sarışın kadın böyle anlattı. sonra da tanık koruma programından yararlandı, yeni kimlik edindi ve arkadaşları ile uzaklara gittiler. sevdiceği de yanındaydı.

.annesi çoklu kişilik sendromundan muzdaripmiş, hikayesinde parça parça kendisinin de böyle olduğuna dair kırıntılar koymuşlar. kadın kendi keşfediyor gibi bunun durumunu keşfetti. diğerlerini yok etmek için bunu geliştirmişler ama kanuna göre hasta olanları tanık korumaya almıyorlarmış. onda da kendini acındırdı ve olay halloldu.

--- spoiler ---