2 Ağustos 2018

Avengers: Infinity War


eksik marvel filmleri ile izleyince şimdi bu ne lan oluyor insan. ben bile bütün marvel'leri izleyemedim. biraz abartıyorlar yani. kaptan amerika serileri kendini toparlamış herhalde, işler çok değişmiş ama yine de artık bir kere tiksindirdiler, izleyemedim. vision meselesini önceki demir adam filmlerinde gördüydük ama ne alaka şeklinde devam ettiler. bende kopukluk oldu. diğerlerini çoğunlukla hatırladım ama tabii bu kadar film, tüm senaryoları birleştir falan bu büyük iş. o açıdan tebrik etmek lazım. zaten görüntüleri falan güzeldi. müzikleri yer yer güzel, devamlı sinema efektli kısımlar biraz kulağa batıyordu. görüntü ve olaylar iyi olunca kötü müzik de bastırılabiliyormuş yani. son kısmı iki bölümden oluştuğu için böyle bırakılmış herhalde. bir de sonun en sonundaki görüntüler vardı. agents of shield'a göndermeli gibi ama anladığımı söylersem yalan olur.

--- spoiler ---

.sondaki gönderilen mesajdaki amblem kimindi? kime mesaj attı? fury'i de öldürdüler. evrenin yarısını öldürdüler. esas kötümüz yine fazla insandan, fazla canlılıktan bunalmış. bu evrene düzen getirmek için büyük sorumluluk almış. böyle bir tip. bu konu çok işleniyor arıtk, o yüzden biraz bayat ama yine de thanos güzel karakter olmuş.

.hem öyle ağır azılı kötü de değil. duyguları falan da var. insanlara yardım etmek istiyor gibi. tabii buna inanmak zor. işi bittikten sonra kendini falan öldürse daha güzel olabilirdi. hele taşları yok etse en güzeli olurdu. şimdi o taşlarla falan geri alabilirler. zaten zamanı geri aldıklarını falan da gösterdiler. o yüzden buradan zamanı geri alarak dönülürse hiç güzel olmaz. geri getireceksen niye öldürüyorsun? o da biraz kabak tadı verebilir ama çok güzel geri de getirilebilinir. artık orası sonraki filme ve hayal gücüne kalıyor.

.galaksinin koruyucuları ve genel espirili dillerini beğendim. ciddi dramlı kısımları abartmamaları iyi ama ortaya karışık ondan da katalım diyorlar. vision ve yavuklusu ki ikisi de yabancı karakter, dramları güzeldi. thanos ile kızı gamora'nın dramları da iyidi. tabii o yeşil pat diye kızı çıktı. galaksinin koruyucuları da böyle yamuk iş oldu.

.en can sıkıcı kısmı, bir insan evladının gözünü kan bürüyüp, ortalığı dağıtmasıydı. ulan karıyı öldürmüş. eldiveni çıkartıyorlar. beş dakika daha sabretsene, böyle olmasın istemişler onu anladım ama insanın kafa gittiği zaman mevcut işi bozmak yerine, zarar vermeye çalışsa ya? kafaya indirmek nedir? ateş falan etsin. hem dokunma, sakin ol eldiveni çıkarıyoruz falan da dediler. göz göre göre saçma oldu. plan tutsa ve iyiler kazansa da kabak tadı verecekti. senaryodaki zorlukları görüp böyle dönüşler yapmışlar ama kendini kaybetmesindense başka bir nedenle eldiveni çıkartamamak da mümkündü.

.tony stark için dr. stranger evrenin yarısını yok etti. sonra ölürken en iyisi buydu dedi. 14 milyon alternatif gelecek içersinde yenecekleri yolu bulamadılar ama en iyisi bu dedi. nedir yani? bir planları vardır iyiler kazanacak diye beklerken ters köşe güzel ama hem kendisi ölecek, hem zaman taşını kaybedecek hem de en iyisi bu olacak? toptan taşları ele geçirip bir şeyler mi yapacaklar?

.zaten tanrısal güce sahip olup yok etme merakı nedir? bedava enerji yap, sonsuz enerji yap herkesler yaşasın. toprak kalmazsa enerji ile de hallederler. özünde enerji var işte. 

.neyse işin genel hikayesine gelirsek, thanos abimizin gezegeninde soy kırım önermiş, bakmış gezegen elden gidiyor, çözümü buymuş. kimse bir şey yapmamış ve herkes ölmüş. yarısı kurtulacakken herkes öldü diye çok üzülmüş ve büyük adam olmaya karar vermiş. yarısını kurtarmak için yarısını öldürebilir miyiz de demek istemişler.

.evrenin oluşumunda altı tane taş varmış. hepsine sahip olan tanrısal güçlere kavuşurmuş. bunu da kısaca açıkladılar. ilk baştaki taşlar çabuk ele geçirildi. güç, gerçeklik ve uzay taşı falan ilk başta halledildi. doktorumuzda zaman taşı, saçma sapan bir yerde ruh taşı, visionun kafasında da zihin taşı var. bunlar için bir sürü olaylar oldu.

.thor en başında kardeşinin mallığıyla da taşı kaybetti. kardeşi o ölmesin diye taşı verdi. sonra tuttu kardeşini öldürdü. thor yine ölmedi, galaksinin koruyucuları falan buldu. onların hikayesi oradan devam etti ama işte bir yerde bir tanesi bir taşı neden yok edemedi ulan diye insan sormadan edemiyor.

.en son vision'a kadar geldi. yavuklusu gözyaşları ile yok etti. aman ne güzel ama zaman taşını aldıktan sonra geriye alabildi. bu sefer de doktor neden stark için evrenin yarısını öldürdü? neden bu en iyisi dedi. baştan da böyle bir tercih yapmak zorunda kalırsam gözümü kırpmadan taşı korurum diyordu. doktora çok ayıp ettiler. bildiği bir şey vardır diye umuyoruz, sonraki filmi buralara bağlamaları gerek.

.hulk thanos'dan dayak yiyince çok korktu. o da komik oldu aslında ama bir yerden sonra çıkarsalar iyidi. şimdi kaybettiler, hulk ortada yok. hiç oldu mu şimdi bu? yakıştıramadım. onun vasıtası ile thanos'un geldiğini haber verdiler ama haberden kısa bir süre sonra gemiler geldi. hangi hızla hareket ediyor lan bunlar? yakın mı bu kadar?

.thor yıldızla aşık atınca kendisi de fazladan güçlense iyi olacak dedim ama yeni bir zırhtan başka bir şey olmamış sanki. hani tanrıydı bu arkadaş? biraz daha güçlü olsa kötüler kaybedecek diye mi böyle yaptılar? çekici kaybettiydi. hangi filmdi nasıldı tam hatırlamıyorum ama çekiçsiz başlayıp, çekiç için bir sürü olay yaşadık. çekiçsiz de olacak şeklinde bir muhabbet getirmişlerdi. esas güç kendindeydi hani? 

.groot yine tatlı bir insan evladıydı. ergenliği bile tatlı olan bir insan evladı olabilir mi? türünün tek örneği idi. neden groot öldü onu anlamadım. başka bir tane daha mı var diyecekler? evrenin yarısı derken neye göre yarısı onu da açıklamaları lazımdı. bu kadar aksiyon yerine madem böyle bir yok ediş fikri ile geldin, biraz onun felsefesini açıklayabilirlerdi. iki dakika aksiyon olmasa ölmezdik herhalde. felsefesinden daha çok bir şeyler bekliyordum. o açıdan düşük kalmış.

.groot ölse de thor'un çekicinin sapında yaşayacak. thor da zaten groot'ça seçmeli ders almış. anlıyordu onu. komik misiniz lan siz? arada otobüs şoförü marvel amcamız. örümcek adama yeni kostümler takmalar. hepsi iyi güzel ama örümcek adam burada ölmedi ki işte? daha gençliği bu, geleceğine dair yaptığı işler ne olacak? bunlar belli iken öldürmeleri pek olmadı. sakat kalsa daha mantıklıydı bak.

.bir de herkes len bana bir haller oluyor diye toza dönüşürken, örümcek adam sanki canı çıkıyormuş gibi dram yapmak istedi ama hiç olmadı. stark'ın kollarında öldü. onun çırağı idi, ders oldu stark'a.

.o da kostümünü nano'ya geçirmiş. amcamız boş durmuyor güncelliyor. bir hayli güçlenmiş böyle ama thanos ile baş edemedi. ölecek diye düşündük ama zaten ölmeyecekler, zaten stark hiç ölmez. ölse o zaman olay olurdu bak.

--- spoiler ---