17 Nisan 2017

The Void


yaratıkları the thing'in gelişmiş modellerine benzettim. elleri ile plastikten şundan bundan yaratık yapmış gibiler, o iyidi. filmin genelinin görüntüleri de tatlı, güzel çekmişler. sesleri efektleri falan da güzel. korku filmi için hikayesi fena değil ama detaylandırmadılar. ikinnci filme geçiş olarak bırakmışlar sanki, keşke biraz daha anlatsalarmış. esas kötünün ses tonu da iyidi, birden pat diye kötü olduğunun ortaya çıkması da garip oldu ya neyse artık. esas kız alphas dizisinden bir tipti. diğerlerini pek çıkaramadım. kanadalı tiplere pek aşina değiliz herhalde. şöyle bilim kurgulu, çılgın bilim insanlı, kanlı-canlı, yaratıklı bir korku filmi izlemek isteniyorsa işe yarar. çok hoplatan cinsten değil ama yine de geriyor.

--- spoiler ---

.karıyı vurup yakıyorlar. bir adam ve yanında daha genç biri (sanki hiç konuşmadı eleman, niye konuşmadı ya da niye az konuştu onu da anlayamadım), olaylar içinden fırlıyorlar. sanki seri katiller de kaçan eleman esas tip gibi geliyor ama olaylar öyle gelişmiyor.

.bu kaçan elemanı yolda bulan şerif ve şerifin götürdüğü hastanede olaylar geçiyor. ne hikmetse bu hastanenin doktoru esas kötüymüş. hikayesi de ölen kızını geri getirmek gibi bir şey. yani biraz standart hikaye ama yeterince araştırınca her şeyi bulursun diyor. adam başka gezegene açılan kapı falan bulmuş herhalde.

.başka evren de olabilir, acayip bir mekana geçiyorlar. sonunda bu oluyor iyi güzel ama öncesinde bizim şerif neden buradan kesitler alıyor? ta buradan itibaren açıklama yapmadılar. doktorun bu kadar şeyi nasıl becerdiğini anlatmadılar. diğer taraf nedir? ölümden sonrası diyor ama yaratık olarak dünyaya geri geliyorlar. 

.esas kadını öldürüyor. karnına bir şeyler sokuyor. acayip yaratığa dönüşüyor. kocası olduğunu sonradan öğrendiğimiz şerif de kafasını falan kesiyor, iyi güzel de nasıl diğer tarafta hayattalar? 

.bir garip siyah üçgen, beyaz çarşarflı insanlar, bir nevi tarikat gibi ama diğer taraftan uzaylı gibi. hamile karıyı nasıl bu kadar kandırmış? içinden kızım çıkacak diyor çok acayip bir yaratık çıkıyor. bu evrendeki karşılıkları mı yaratık? nedir yani? 

.baştaki iki tipin hikayesini de anlatmıyorlar. bir yerde bunları kitleyip bir sürü insanı zaten kesip biçiyormuş. oradan kaçmışlar, ailelerini kaybetmişler. hepsi iyi güzel de yetersizdi sanki.

.en son konuşmayan eleman kurtuluyor, asyalı kız da kurtuluyor. çok yan karakterdi, ölse daha beklenildiği gibi olurdu ama farklı yapalım demişler. zaten esas karakterler de ölüyor ama ölmüyor gibi de aynı zamanda o yüzden de farklı sayılabilir.

--- spoiler ---