10 Şubat 2018

Beyond Skyline


o kadar ülke şu filme niye yatırım yapmış ki hiç anlamadım. bir de ben bu filmin ilk filmini izlemişim. skyline diye bir film, kötü filmmiş. kötü de puan vermişim. herhalde scrubs zencisi turk var diye izlemiş olabilirim. o filme göre daha iyi sanki ama yine de kötü. sonlara doğru aksiyon dozunu artıralım derken yeşil ekranları abartmışlar. pek olmamış. devamlı bir gruplar, uzaylıya meydan okumalar, ölmeyen esas karakterler, mücadele de mücadele şeklinde gidiyor. yetmiyor üçüncü filme kapı açıp bitiriyorlar. adamlar yüzsüz artık ne diyeyim bilemedim. üçüncü film olursa the 100 dizisinin raven'ı esas karakter olacak gibi. uzaylı istilalı film izlemek için bir haylı ısrarlı olunursa ancak izleniyor. pek iyi bir tarafı yok işte. bir tane güzel müzik hatırda kalmıyor mesela.

--- spoiler ---

.ilk filmde ışıklara bakıp da bağışık olan bir tip vardı. o esas karakter oluyor, aynı zamanda hamile kadınlar da acayip bir hale geliyormuş. çocukları çabuk büyüyormuş. onlardan biri hem bu filmin anahtar karakteri, hem de sonraki filmin esas karakteri oluyor.

.bu uzaylı kardeşlerimiz daha önce dünyayı ziyaret etmiş olabilir demeleri güzel, ona lafım yok ama altı boş kaldı. her şeyi yapabiliyorlar ama insan beynini yapamıyorlar. o yüzden dünyaya gelmişler, tahıl eker gibi insan ekmişler. sonra da hasada gelmişler, toplar gibi beyinleri söküp alıp asker yaratıyorlar. 

.ne bileyim bir beyni kontrol etmek ile sıfırdan beyin yapmak o kadar farklı olmasa gerek. yapay zeka diye bir şey de olabilir. fazla organikler ama yine de çok temelsiz hikayeler oluyor işte.

.esas karakter bir polis, oğlu sıkıntılı bir tip. gidiyor onu gözaltından alıyor. arabası çalışmıyor, metro ile evlerine giderken uzaylı istilası başlıyor. geçen filmin gökten ışık düşen zaman dilimi ile aynı. o açıdan güzel olmuş. iki film aynı zamanda geçiyor ama farklı yerler gibi düşünülebilinir.

.bunlar metrodan kaçıyor, oğlu biraz ışığa maruz kalıyor ama kurtuluyor. sonra diğerleri ile pat diye karşılaşıyorlar. bir miktar mücadele, gruptan büyük kısmının ölüşü, bir karı (shameless ölümcülü), bir kör zenci abi, bir polis ve bir oğlu. böyle esas ekip olarak uzay gemisinin midesine kadar gidiyorlar. hepsi kurtuluyor derken oğlan zenciyi kurtaracağım diye kendisini feda ediyor. babası da ölmüyor bir türlü. uzay gemisinden düşmelerden, bacağına saplanmalar, uzaylı ile kavga etmelerden ta vietnamlara kadar gidiyorlar. vietnam değilse de bilmiyorum artık.

.koca uzay gemisini düşürüyorlar. pat diye diğer tiplerle buluşuyorlar. biri hindistanlı dövüşçü müydü neydi? tanıdık bir tip. ilkin kavga ediyorlar, sonra arkadaş oluyorlar. düzlüklerdeki modellemeler falan zaten şaka gibi olmaya başladı. sonra yine uzaylı meydan savaşı falan derken küçük kız tutuyor nasıl akıl ediyorsa gidip kırmızı ışığı yayacak aleti tutuyor, tüm uzaylıları uzaylı da olsa insan ediyor ve öyle kazanıyorlar. yetmiyor inlerine girmeye gidiyorlar ve film bitiyor.

--- spoiler ---