8 Şubat 2013

Solomon Kane


fena klişeler ile dolu bir film ama yine de izlenmez değil. şöyle orta çağdır, büyüdür, şeytandır, kilisedir falan gibi bir film aranıyorsa iş görebilir. normalde toptan din propagandasıdır ama artık işleye işleye normal hale getirdi adamlar aslında yapacak bir şey yok. şeytandır, iyiliktir, ruhtur falan hepsinden var biraz. şu özelliklerde bir senaryo yaz kardeş desen sonu dahil aynısı yazılabilir bakmadan hehe ama dediğim gibi ortalar haricinde akıcı film, izletiyor. esas adamımız hakkını vermiş olayın.

--- spoiler ---

.önce kötü bir adam bu solomon, biçer döver gibi, altın peşinde, şan peşinde şöhret peşinde. son işinde şeytan ile yüz yüze gelir. ruhuna talip olur solomonun ama alamaz. solomon ondan bile kurtulur.

.kendini barışa, dine falan adar haliyle. göt korkusu hehe. barış adamıyım, şu yanağıma çakın bir tane diğerini dönerim muhabbetine geçilir buradan filmin gelişme aşamaları, iyi insanlar ile karşılaşmalarda buralarda olur.

.masum bir çocukcağızın boğazı kesilmelidir barış adamı yeminini bozması için. ahanda bu da olur, ardından ailesi katledilir ve damgalanmış bakire kız kaçırılır. bizim solomana iş çıkar bir sürü. peşlerinden koşar, biçer döver günlerine geri döner.

.yıkık bir kilisede çılgın bir pederle çeşitli maceralar yaşadıktan sonra kızın öldüğünü öğrenir yıkılır. kendini alkole atar. buraları biraz daha uzatsalar filmi sardırmak zorunda kalacaktım ya neyse işte geçti buralar ve aydınlanışı çarmıha gerilerek yapılır.

.her şeyden vaz geçmiş bir şekilde ölümü bekler iken çarmıhta bakire kızımızın sesini duyar ve o anda iman gücü ile çivilerinden kurtulur. (ayağa niye çakmıyorlar lan bunlar dedirtir tabi bu kısımda). neyse sonra da zaten gel birlik olalım şu kötülüğü yenelim diyen tayfa ile birlikte tekrardan koşuşturmacalar başlar.

.baştan beri kötülerin başının kardeşi oldu çok belliydi mesela, babası ölmedi orası belliydi. neyse bu konularda gerekli açıklamalar yapılır. hop kardeşini öldürür tek kolu sakat halde, hop bakirenin kanı şeytanı serbest bırakır. hop büyücüyü anlının çatından vurarak tekrar onları geldikleri yere gönderir hem de ruhunu temizleyerek. nasıl yani? hehe fazla kolay olmadı mı dersek öyle işte.

.son kısmı biraz daha uzatıp orta kısımdaki gereksiz yarım saati çıkarsalarmış biraz daha iyi olacakmış ya bu kadar işte, fazla bir şey beklemeden izlenir ve zaman geçer.

--- spoiler ---