10 Nisan 2015

Wyrmwood


yav film eğlendirdi beni, zombi olayına farklı bir soluk getirmiş avusturalyalı kardeşlerimiz. öyle böyle değil yani türünde komedi yazmıyor ama bildiğin komik sahneler var bir sürü, o yüzden komikli listeye de eklerim ben bunu. zombi olayını ele alış şekillerini de orjinal buldum. makyajlar hafif dandik, bazı geçişler fazla yavan ama o kadar olur, pek para harcanmamış, büyük çaplı pek bir hikaye de yok ama kendi halinde eğlendiriyor, gayet de akıcı bir film. türü sevene hitap ediyor resmen.

--- spoiler ---

.incilden bir bölüm imiş, filmin ismi mahşer günü öncesi kayan yıldız ve sonrasında gelişen ak koyun kara koyun ayrımı gibi bir şey imiş. kalanların teste tabi tutulması diyor falan ama ne bileyim bir gökyüzü olayı sonra kan grubu a negatif olmayanların havadan yayılan virüs ile zombi olması şeklinde ilerliyor olay.

.hikayenin orjinalliği benzinin yanıcı özelliğini kaybetmesi ve zombileri yakıt olarak kullanma meselesiyle ortaya çıkıyor. gündüz yavaş gece hızlı olmaları da fena değil ve üstüne deneyler sonucu esas kızımızın zombilerin efendisi olması ise pek tatlıydı. resmen devamı gelsin lan bunun kızcağız ile zombi imparatorluğu kursunlar dedim.

.hele hele hoş bir hatundu, baştan sona göğüs dekoltesinden gözlerimizi alamadık ama o kadar olur herhalde. ilkin fotoğrafçılık yapıyordu. zombi makyajları, garaj falan derken. çekim yaptığı kız gerçek zombiye dönünce fazla hazırlıklı çıktı. ağızlarını burunlarını kırdı ama dışarsı zombi kaynadığından bir yere gidemedi. askerler gelip kurtarınca iyi olacak sandık ama kendileri de büyük çaplı olayda bir şeyler yapan manyak tipler imiş.

.hikayenin büyük çapını anlatmadılar, hele hele devam filmi olurda bu çapa göre bir şeyler serperlerse güzel olur aslında ama bakalım gelir mi devamı bilmiyorum. esas adamımız da kafa göz dalan bir tip, ailesini çivi tabancası ile öldürmek zorunda kaldı mesela, normalde aşırı dramatik bir olay iken intihar etme girişiminden sakallı bir tip ile kurtuldu ve sonra dakkasında toparladı kendini.

.sakallı tipi öldüren zenci tip, komikli konuşan avusturalya yerlisi bir arkadaşımız kendisi, onu da harcadılar. kendini feda etti diğerleri için, kahraman gibi öldü. planı da işe yaradı. ne bileyim komikti işte, bana mı komik geldi bilemedim.

.son sahnelerde kızın vurulması olayı şaşırtıcıydı. tekrar zombi olmadan kalkması biraz abartı oldu ama ölmesinden bin kat iyi oldu. zaten kanına verdikleri zombi kanıyla ölümsüz gibi bir şey oldu denmesi de mümkün, doza alışınca kontrollü zombi, zombilerin kraliçesi falan da olmuş olabilir artık neyse.

.asker tipin teke tek dövüşü de fena değildi, hani gereksiz film, gereksiz olaylar ve gereksiz bitiş ama yine de keyif aldım. adam iyi dövüşüyormuş ama daha zombi kanı hakkında pek bir bilgiye sahip olmadıkları belli. yanıcı zombi kanı, zombi gaz, lpg zombi gibi uzatılabilecek şekilde bir kafa işte. sağolsunlar varolsunlar.

--- spoiler ---