5 Haziran 2017

Life


yav oldu mu şimdi o son? aslında girişi gelişmesi pek tatlı olmuş, animasyonları, yaratıkları, bir miktar teknolojileri falan da güzel. oyuncuları fena değil. iki tane esas adam oyuncu gibi belirlemişler sanki. neyse gelişmeden itibaren bir başlıyorlar saçmalamaya artık hak getire. tamam son yine böyle olsun da bu şekilde mi olur yani? astronot derken bunlar zeki adamlar değiller mi? mal mısınız abicim siz? bir uzaylıyla baş edemiyor musunuz bu kadar? heyecanlı akışı yerine az biraz da senaryo yapsalarmış tam olacakmış. şimdi bilim kurgusu için, görüntüleri için ancak izlenebilir film olmuş. gerisi çok boş.

--- spoiler ---

.şimdi bu malları uzaylı ahtapot kandırmış mı? son mekik hadisesini anlamadım. kadın niye boşluğa gitti? hadi adamın elini tuttu bastırdı eyvallah da kadın niye? 

.her neyse tamam kadın da gitsin, ulan daha bu alet minicikken alet kullanmayı öğrenmemiş miydi? bu kadarını gözlemleyemediniz mi? mekiği alır uzaya sürüklenirim ne demek? al işte oksijenle falan kandırıyorum derken o seni kandırdı, dünyaya indi. büyük mallıktı. toptan oksijeni keseceklerdi ya da atıyorum mekiklerdeki iticilerle ya da bir şekilde artık nasıl yapacaklarsa, onla uzay boşluğuna sürükleneceklerdi. sonraki film için uzaylıyı dünyaya indirdilerse yazık etmişler.

.buraya niye geldik? elemana şok verdi diye mi? zenci doktor da inanılmaz maldı. adam bildiğin uzaylı sevici çıktı, sonra bacağına niye aldı? ne yapmaya çalıştı onu da takip edemedim. bir ara kafası gidiyor gibi oldu o ara fark ettirmeden mi yapıştı? peki bu uzaylı niye kanı takip ediyor? plazma falan dediler ama o da çok mantıklı gelmedi. farklı bir form, kan mı varmış onun zamanında?

.giriş ve gelişmenin ilk kısmı güzeldi. uluslararası uzay istasyonu. deadpool'daki tip esas eleman gibi çıkıyor piyasaya, marstan numune gelmiş ama bir sürü kazaları atlattıktan sonra gelmiş, uluslararası istasyonda bunu karşılıyorlar. bir ağ atıp çekmek yerine kafa kafaya karşılıyorlar. neyse sorun bundan çıkmıyor. aldıkları örnek içersinde uzaylı hücresi varmış.

.donuk durumda, bunu canlandırıyor mal oğlu mallar, hadi güzel canlandırdın niye elektrikle dürtüyorsun arkadaş? birden kötücül oldu. ondan önce güzel güzel şekil yapıyordu. adamın elini eline verdi. attırdı, kırdı mırdı. sonra güya korunaklı olması gerken labrotuvardan kaçtı. adamlar her şeyi düşünmüş ama yangın söndürücülerden çıkış olabileceğini düşünmemiş mi? yazıklar olsun.

.bir uzaylı ahtapotu tutamadılar işte. eleman uzayda da yaşıyor. neymiş nefesini falan tutuyormuş. soğutuculara meylediyor, iletişim aletlerini bozuyor. bu da çok sallamaydı. hadi tamam bozdu. uzaya çıkardın. içeri nasıl giriyor lan? yok mu kapatması? roketleri ateşliyorlar, yakıt bitiyor. şaka üstü şaka.

.sonra yok efendim bir yere kıstırıyorlar, tamam oldu bu iş derken bizim helix abisi gelip açıyor. mal mısın arkadaş? tamam yeni çocuğun oldu ama dünyanın ırzına geçtin şimdi iyi mi oldu? çocuğunu yaratık yiyince sevinecek misin?

.eğer bunlar yaratığı kontrol edemezse güvenlik önlemi olarak dünyadan bir mekik gelip bunları uzaya sürükleyecekmiş. iyi güzel derken işte bu japon abimiz işi karıştırdığı için herkesleri öldürdü, kendisi öldü ve yaratık yine kaçtı.

.en sona geldik, istasyon uzaya düşecek, mürettebat kurtulamaz ama yaratık kurtulabilir. bu durumda ne yapmalıyız? hepimiz ölelim işte. tam böyle yapacaklarını düşünürken. müthiş bir kurtulma mekiği fikriyle geliyor mallar. neyse işte uzaylı becerikli çıktı, insanlık kaybetti, onu sevebiliriz. 

--- spoiler ---