14 Ağustos 2014

Pioneer


filmin görüntüleri hoş, müzikleri fena değil. gerilimi de tadında ilerliyor ama son hiç olmamış. çarpıcı bir yere bağlayamamışlar. elli ülke bir araya gelmiş ama olmamış yani. üstüne filmde amerikalılar ve bolca kırık ingilizce de konuşuluyor ama ne ingiltere ne amerika filme dahil olmuş. adamlar kötülemiş falan filan ama yine adamlar her yerde maşallah. şöyle denizlere dalmalı çıkmalı, basınç odalı, kim vurduya gitmeli, hafif komplolu film izlemek istenirse iş görüyor. akıcı bir anlatımı var. görüntüler güzel akıyor bir kere de işte sonu problemli biraz.

--- spoiler ---

.bir şey olmuyor yani son itibariyle, norveç amerikanın sektördeki üstünlüğünü kırıyor falan ve kendi başlarına devam ediyorlar. iyi güzel de adam bunlar için uğraşmadı. üstelik baştan beri peşinde olan yine kendi yöneticisi imiş. o da açıklığa kavuşmuyor. ayağı aksayan adamı görüyor fark ediyor ama parayı alıp sessizce uzaklaşıyor esas adam.

.şimdi neden örtpas etmeye çalışıyor bu norveçli tipler, nasıl olsa tüm suçu amerikanın üstüne atmayacaklar mıydı? burada insanın kafası karışıyor çünkü gazda problem var diye yana döne ararken amerikalı bilim insanımız gaza eter (uyuşturucu diyelim) katmazsak basınç altında işe yaramaz diye deney yaparak gösteriyor. sorun gazda değil de norveçli tipin bu olaya burnunu sokmasında olduğunu söylüyor.

.yani bu durumda olayların buraya gitmesini engellemek için norveçli yönetici olayları kapatmaya çalışıyor. bu uğurda elemanları falan öldürüyor. yat kundaklanıyor sonunda da suçu gaza kesip amerikayı defediyorlar. bizim eleman da sesini çıkartmıyor. benim anladığım bu şekilde ama işte pek de güzel gelmedi. çarpıcı bir tarafı yoktu. gerilimler falan boşa gitti.

.hele işte amerikayı kötülemek ya da kötülememek işte bütün mesele bu yaptıktan sonra bu şekilde bir sona ulaşmak da güzel olmadı.

.vurgun yiyen abimizin kendi çabaları ile suya dalması da abartı geldi. üstüne kundaklamadan kaçıyor falan. kafalar güzel olmuş, beyinler bir garip olmuş. arada dünya ile bağlar kopuyor, kuşlar falan görüyor ama yine de sonunda ayakta kalıyor. bir garip işte.

--- spoiler ---