16 Aralık 2013

Percy Jackson: Sea of Monsters


çok da kafa patlatmadan izlensin diye yapılan aile filmi, kabul ama insan senaryodan daha çok şey bekliyor. en azından biraz daha akıl fikir falan işte. kötüler iyiler, maceralar falan filan... bir de yunan mitolojisi uzmanı olmamız gerekiyor sanki film için. bin tane tanrı, yarı tanrı falan filan. görüntüler de çok çakma geldi, filmin tamamı  bilgisayarda halledilmiş gibi. müzikler de kötüydü. bir tek kılıncı beğendim nerdeyse filmdeki o kadar yani.

--- spoiler ---

.ilk filmde neler oluyordu pek hatırlamıyorum ama biraz daha iyice idi o. belki ilk olaylardan ve kahramanlar ile tanışmaktan kaynaklanan bir şeydir. bunda film yarı tanrıların sığındıkları bir yerde başladı. kalkanlarını kaybettiler ve bunu onarmak için her şeyi tedavi edilen bir bezi bulmaya çıkaraktan maceraya atılmış oldular.

.deniz görüntülerinden canavar görüntülerine hepsi çok kötüydü, adamlar ucuza mı kaçmış ne yapmış anlamadım. aksiyon olsun diye de devamlı bir işler olup duruyor idi. ha deniz atı biraz fena değildi ya o da sevimlilikten kurtarıyordu belki işte.

.neyse hikayenin ortalarında kötülerin planını da öğreniyoruz. son titan sevgili kötücül kronos, üç büyük tanrının babası, torunu tarafından tekrar canlandırılmak isteniyor. nedeni de babasına kızgın olması mıdır nedir? öyle saçma sapan bir şey. onlar babalarını hapsettiler torun da serbest bırakmaya çalışıyor. bırakınca mideye indiriyor onu ya mesaj verildi herhalde orada da.

.ups kargo meselesi de çok gereksiz idi. hiç de gülmedim nerdeyse. tanıdık sima kendisi ama ne bileyim ne gerek varmış o kadar geyiğe anlamadım. bir de utanmadan verdiği her alet işe yaramadı mı? o kötüydü iyice.

.sonra kehanet meselesi çıktı bir de piyasaya, zeus'un kızını tekrar hayata getirdiler. tedavi eden bezimiz ölüyü de canlandırıyormuş demek. sonraki filme de selam çaktılar buradan.

.ne bileyim her yeri çakma idi, çaksalar ne olur? en uyuz olduğum şey. elleri bağlı oturtuyorsun bir yere adamları. üstlerini aramaz mısın arkadaş? kılıncı çıkartıp kurtuluyor mesela salaklığa bak. sonra kardeşi ölmedi diye sevinirken, sadece bezi çekip belki canlanmasına engel olabilecekken, iki saat geyik ile kronos ile hesaplaşmak zorunda kalmaları falan da acayip sinir bozucu idi. neyse çok da uzatmayalım.

--- spoiler ---