19 Temmuz 2013

Akmareul boatda


iki saat yirmi dakika falan sürüyor, gram sıkmadı. bu yönüyle bile başarılı film. ağır abiler oynuyor. oldboydan abimiz ve Gwanghae, Wangyidoen namja filminin esas adamı var. pek acayip bir intikam filmi olmuş. meselelere akıl sır erdiremedim. kim kazandı tam olarak idrak edemedim desem yeridir. yine de sonu beğendim, müziklerini beğendim. oyunculuklar da çok iyi.

--- spoiler ---

.akıl sır erdiremediğim meselelerin başında bu adam nişanlısı için ailesini feda etmesi idi. sonunda tamam seni hafife aldım, hata ettim diyor ama neye fayda? şimdi böyle bir adam ile aşık atınca gerideki insanları korumaya almaz mısın? bu kadar süper polissin ama bunu neden yapamadın? bu kısmını pek beğenmedim, hani fazladan çarpıcılık, fazladan acıklı iş gibi bir meyil olmuş...

.bunun haricinde sormak istiyorum buradan sevgili intikamcı abimize, ulan niye silah taşımıyorsun. hadi yavaş yavaş öldüreceksin anladım da ya gerekirse? ya adam seni tüfekle kovalarsa? oldu da ha bunlar. nedenini bir türlü anlayamadım.

.takip cihazı meselesinde baygınken mi duydu? yoksa akıl mı etti bilmiyorum ama onu da daha güzel kıvırabilirlerdi. baştan sonra takip cihazı olsa bu kadar sürükleyici olmazdı belki ama yine de yanında konuşmamalılar idi en azından. ne gerek vardı o kısma bilemedim.

.bunlar haricinde gözüme bir şey çarpmadı, okul servis şöförlüğü yapan bir kadın katili amcanın yıktığı polisin hayatının intikamı olmuş. liseli kızlara tecavüzünden insan etki yemeye, kopan kafalardan, işkencelere bir sürü bir şeyler var. adamlar sağlam gelmiş yani.

.son dialoglar da iyi bu bakımdan, adam allahsız işte amacın ne? sonunda yine korkarak mı öldü? pek değil gibi ama ufaktan bile olsa bir pişmanlık olduğu belli. üstelik psikopat beyni açısından bunların hiç birini de hissetmiyor olabilir. bir polis olarak bunu da iyi bilmesi lazımdı ya şimdi oraya girmeyelim.

.ailesinin eliyle intikamını almış oldu, buradan bakınca pek hoş ama ödediği bedel insana değdi mi lan dedirtiyor. ha yönetmen bunu dedirtmek istediyse, gelsin anlından öpeyim onun.

.bir iki yerde koptum onları da not edeyim. ilki eleman porno izlerken fişi çıkarması kesiti. ikincisi, amcamızın kolu kırıldığı zaman doktorun buna oğlum demesine atarlanması.

.sonradan insanın aklına geliyor hakkaten, gelmişken yazayım. kokuları süründükten sonra arkayı dönüp gitar çalma sahnesi de pek akılda kalıcı idi. arattım çıkmadı nette, ben de kesip yükledim şuraya.

--- spoiler ---