24 Aralık 2012

Frankenweenie


filmi beğendim. tim burton emminin kafasında bir dünya var, animasyon-gerçek hepsi birbirine benzeyen tipler. adam ordan film yapıyor resmen. bu filmi özellikle köpek sevgisi meselesi üzerine de olduğu için ayrıca beğendim. komiklikleri yine yetersiz idi ama animasyonları pek temiz geldi. siyah beyaz olması da cabası. bir iki yerinde gözlerimi yaşartmadılar desem yalan olur.

--- spoiler ---

.sparky adında Bull Terrier bir köpüşümüz var. sahibini çok sever, sahibi de onu çok sever. hatta normal arkadaşı yok bunun tek bir köpeği var der, anne ve babası. ardından babası bunu bilim ve beyzbola birlikte yönlendirmeye çalışır iken, tam da o müthiş vuruşu yapmış iken köpekcik topu almaya koşar, arabanın altında kalır ve ölür.

.ölümsüz tim burton hikayesi olmaz tabi, sonra bir gün derste pek bir sağlam fen hocasının kurbağayı elektrik ile canlandırdığını görür ve köpeğini de böyle canlandırmaya karar verir. düzenekler falan filan derken, yıldırım ile tekrar hayata döndürür. sevgi ve göz yaşı yüzünden de tam istediği, kendi köpeği sparky olur. hayvan mezarlığı gibi olmaz yani.

.ha hayvan mezarlığı gibi olan kısmı da diğer rekabetçi arkadaşları tarafından canlandırılan hayvanlarda olur. her biri türlü çeşit hayvanını yıldırım ile canlandırır. tabi zaten düzenekler salak saçmaydı, sadece yıldırım yeterliydi gibi bir fikre de sahip oluyor insan her biri canlandırmayı başarınca ama işte o da fantastik kısmı olsun.

.neyse işte hepsinin canlandırdıkları canlılar, millete saldırır. sparky hepsine göğüs gerer. esas oğlan da bir bir hepsinden kurtulmaya başlar iken bir yel değirmeninde esas kızımızı sıkıştırırlar. hengame devam ederken, önce sparky esas oğlanı kurtarır. sonra gerçek kötü kedi yarasa kırması karakterimiz sparky'i yanan yerin içine çeker. öldü derken, hikayemiz mutsuz sonla bitmez. binlerce kez şükür ederiz, öpüp sarılırız köpekciklerimize ve son.

--- spoiler ---