28 Aralık 2014

Haunt


esas kız if i stay'deki kızmış, ben de nerde gördüm diyordum. daha görürüz herhalde kendisini bol bol. filmde güzel kız, yakışıklı oğlan haricinde pek bir şey yok aslında. senaryoda ciddi sıkıntılar var ama görüntüler güzel olmuş, arada şaşırtan efektler yapmayı da ihmal etmemişler. süresi de kısa sayılabilir, öyle gizemli korku izleyelim denirse işe yarıyor ama tabi bunun gibi bin tane film var. perili ev meselesinin bokunu çıkarmışlar, kendileri de farkında olmalı ki girişe bunun hakkında laflar yerleştirmişler. sonunu farklı yapalım istemişler de olmamış tabi hehe.

--- spoiler ---

.aslında esas kızın bu tip olduğunu bilmeden izlediğim için süpriz oldu kendileri. izlemesi keyifli bir hatun ona şüphe yok. esas oğlanı da uygun bulmuşlar, madem öyle neden bir film yapmayalım demişler.

.gidişatta ulan biz niye bunu yapıyoruz diye senaristler birbirlerine sormuşler herhalde (bilmem iki tane mi var ama kendi kendine sormuştur artık neyse) sonra dönmüşler cevaplamışlar. ilk gizemli kutuyu cennet var mı diye deniyor kız, sonra devamını görmek için sonra tamam ben korktum diyor oğlan bu sefer sonunu görmeliyiz diyor ama kutusuna gitmek yerine karıya gidiyorlar.

.karı da ilk gördüğüm andan beri asıl bu cinli arkadaş dediğim bir tip idi ki sonunda gerçek kötü o çıktı, tüm gizem bir kıskançlık cinayeti imiş. evin için ceset gömülür mü? o ceset orada kokmaz mı arkadaş? neyse supernatural'den adam almak lazım o cesedi güzelce tuzlayıp yakmak lazım ama orada kaldı, kimseler de fark etmedi.

.kızımız da gayri meşru çocuk imiş, onun da bir özelliği olduğu bariz idi ama madem öyle baba denen zat niye ona bakıyormuş? ilk sahnede ölen adam gerçek babası olmalı, bu adam kim falan oraları hiç açıklamadılar.

.filmin gidişatına dönersek, kutuyu yakıyor oğlan ve kapıyı tahta ile kapatıyor. bunu yaptı diye anası olacak hayalet oğlanın başını çekiçle eziyor. bu da çok abartı geldi bana, kendini koruyamaması şöyle dursun ulan kızının sevdiceği insan ezer mi kafasını? şaşırtalım demişler, hani oğlanı öldüreceklerini düşünmedim ama yine de tam olmadı, şaşırdım diyemem.

.hele oğlanı öldürmeye harcadığı zamana gidip cesedine koşsa huzura kavuşurdu mesela, bazı sırlar saklı kalır ve bazı evler daha çok ölümlüdür derken de bir sürü nameyi boşa yapmış olurlardı. bulunmayacak bir yerde değil, bulunması için her şey hazırdı ama işte olmadı. olmayınca olmuyor demek.

.arada bir devamlılık hatası vardı. karda bunlar yaşlı cadı karıya gitmeden önce muhabbet ederken kızın saçlar dağılmış bir sahnede, diğer sahnede hiç bir yer kıpırdamadan iki saniyede düzgün hale geliyor. yazık tabi böyle şeylere insan üzülüyor.

--- spoiler ---