13 Temmuz 2015

True Story


gizem safhasında sınıfta kalmış gibi geldi bana. çekimler ağır, müzikler hoş, esas suçlu eleman falan kısık gözlerle iyi rol kesmiş. izletiyor kendini ama filmin sonunda eh yani diyor insan. sonu toparlasalarmış ya da daha çarpıcı yapsalarmış iyimiş. yine gerçek hikaye şeysi yaptılar sonunda da biyografi falan dememişler onu da anlamadım. kurgu mu? yoksa gerçekten böyle bir karakter var mı? neyse artık çok da ilgi çekici bir hikaye denemez. yine de akıcı bir film olmuş, izledik bitti.

--- spoiler ---

.tüm ailesini öldüren bir adamın akıl oyunları çabası tadında bir şeyler yapmışlar ama çok başarısız oyun yapmış. kimse inanmadı sonunda, baştan beri yanında olan gazeteci elemanın biraz olsun inanması ya da hikayenin farklı bir boyutu olmasını bekledik ama pek de öyle bir şey yokmuş. ben ne zaman istersem ayağıma gelirsin diyor katil, film sonunda da her pazar görüştüklerini söylüyor. yani bu mudur olayı?

.tüm ailesini katleden birinin rockstar olma çabası falan gibi bir şey olmuş. seri katil muhabbetlerini ne çok seviyor bu amerikalılar, bir kitap yazıyor meşhur oluyor ama içine sinmiyor da elemanı falan görüyor. gereksiz sahnelerdi bunlar da...

.karısının ziyareti ve verdiği örnek pek tatlıydı da niye işlere karıştı onu da anlamadım. karısının hikaye ile hiç bir bağlantısı yokmuş nerdeyse ama işte bir kadın karakteri bulunsun diye onu da oynatmışlar. ne evlilikleri, ne başına bir şey gelmesi, hiçbir şey olmadı.

.yazdığı bir makeleyi uydurduğu ortayan çıkan bir gazeteci eleman (ki üç eleman da kanka falan herhalde komiklikler yapıyorlardı. iki şişko ve sakallı hehe) işinden olur ve kendi adını kullanan bir aile katilinin olduğunu öğrenir. eleman meksikaya kaçmış ve sahte isim ile yakalanmış.

.kaçmak istemiş de becerememiş mi? yoksa esas olayı gazeteci ile ölümsüz olma çabası mıydı? bunlar cevapsız kalıyor. filmin gelişme safhası inanma meselesi, sadece ailesini öldürmüş bir katil olmama meselesine gelip dayanıyor. kısmen buna inanıyoruz ama bir yerden sonra yazar arkadaşımız kullanıldığını anlıyor ve işler tersine dönüyor. temyizi memyizi de kendi çapında baltalıyor ve ölüm hücresinde kalıyor. idam falan edilse daha tatlı olurmuş ama hikaye orada bitmiş, herhalde yeni bir olay.

.böyle elemanın çizimlerinden, normal hayat sorgusundan ya da ne bileyim insanlık algısından üç beş güzel dialog bekledim, bunlar da yoktu. öyle düz bir konuyu karışık yapalım diye uğraşmışlar. sadece giriş kısmındaki ayının çantaya konması ve kız öldüğünde ayının da ölmüş sayılması muhabbeti dikkat çekiciydi sadece.

--- spoiler ---