27 Eylül 2012

Red Lights


insanı biraz uyuz ediyor aslında ama çok kötü değil. süresi uzun sayılır ama çok sıkmıyor izlenir yani. kafaları bir oraya bir buraya götürüyorlar ama sonu tam tatmin etmiyor insanı  işte. çok kasıntı işler ve cevapsız bırakılan sorular da var. bunlar haricinde hoş denebilir. öyle ortaya karışık, paranormalli, psişikli, özel güçlü sorgusu suali yapılmak istenirse iş görür.

--- spoiler ---

.baştan sona kadar bu adam ile prof kadın neden birlikte takılıyor diye hem sordurtturuyorlar hem de soruyorlar. filmin sonunda da cevabı veriyor güya ama yemezler diyor insan. daha özellikli bir şey olması lazım idi.

.nasıl yaptın diyor? robert abi, cevap yok. nasıl yaptı bilmiyoruz çünkü o medyum. cevap bu olur mu? hem ne yaptı, taşların nereye düşeceğini mi bildi? özlü sözler söyleyip insanlara inanç aşılayıp falan. ne bileyim düşünce güzel ama uygulama kötü işte.

.bu şaşırtmaca olayları da şaşırtmıyor desem yalan olur tabi adamın medyum çıkacağını beklemiyordum ama bir şeyler olacağı belli idi, robert abimizin tekin bir tip olmadığı belliydi. belki onu daha iyi gizleseler daha iyi olurmuş.

.bi prestij filmi gibi değil tabi ama gerilim haricinde ona benziyor hafiften. devamlı işler yön değiştiriyor hafif hafif. kadının tepkisi ardından ölümüne de bir şey demiyorlar mesela, eceli mi gelmiş ne olmuş?

--- spoiler ---