15 Haziran 2014

The Midnight Meat Train


esas karakterimizin olaylara dahil oluş şekli haricinde film fena değildi. tabi bu olaylara dahil oluş filmin büyük kısmını oluşturduğundan orta şeker bir tat verdi diyelim. görüntüler hoş idi, kan gövdeyi fena götürüyor idi. müzikler de uygun seçimler olmuş. kanlı canlı, gerilimli bir film için iş görüyor.

--- spoiler ---

.tabi keşke bu yaratıkları daha güzel açıklasalarmış, dünyalarımız ayrı durmalı dedi. insandan önce var dedi. insan eti ile beslenen şeytanlar gibi midir? neyin yaratığıdır, necidir? isimleri nedir falan insan bilmek istiyor. son sahnedeki boğuşmada adamın dilini koparıp yemesi pek acayip idi. dilini yerim derken ciddi algılamış abimiz.

.son dövüşü kazandıktan sonra yine bir kurtulma ümidi oluyor insanda ama tabi esas elamanın kana tutkun hale gelmesinden işlerin tersine döneceği hissi ortalardan itibaren başlıyor. hatta esas katil buymuş falan gibi hissettiriyorlar ama kız ve arkadaşı evine gidip de adamı görünce başka olaylar olduğunu anlıyoruz.

.şehrin fotoğrafını çekmeye çalışan bir eleman, fotoğraf tutkunu ama şehrin içeriğini de düşünmüş. tabi temiz şeyler değil. devamlı bir şiddet peşinde iyi güzel de kasap abimize tutkunluğu biraz abartı idi. üstelik bıçak kuşanıp karşı durması ve sonunda yenmesi de neydin ne oldun dedirtiyor idi. dünkü fotoğrafçı yılların kasabını yendi hehe.

.nişan yüzüğünden sonra kızı masaya yapıştırması bir garip idi. nasıl bir sevmekmiş o pek algılayamadım. az karakter ile halletmişler. bu yaratıklardan fazla varmış insan içinde. bazısı niye insan gibi görünüyor da bazısı yaratık onu da açıklamadılar.

.kasap abinin balyoz ile kafa uçurması falan çok abartı idi. gözler pörtlüyor, kafalar eziliyor. güzelce paketleniyor. sonuçta kendi yemiyor, sadece hizmetkar. dişler tırnaklar falan çıkarılıyor hehe. neyse fazla da mide bulandırmayalım.

.esas kızın ölmesi, kalbinin çıkarılıp sonra muhtemelen yenmesini beğendim. kötü sonla biten filmlere ayrı bir sempatim var niyeyse.

--- spoiler ---