24 Nisan 2013

Lion Battle Zone


pek güzel bir belgesel değil, avlanma sahnelerini hiç çekememişler nerdeyse. yine ilgi çekici görüntüler yakalamışlar elbette ama oturup izlemek için ya çok can sıkıntısı gerekiyor ya da yeni uyanmış olmak gerekiyor. 

--- spoiler ---

.2012 yılında yapılmış görünüyor eğer hatalı bilgi değil ise.belgeselin geçtiği bölgede bu yılda aslanlar azalmıyor imiş. sevindirici bir haber tabi, korumalı bir park idi sanırım ama yine de olsun. en azından her tarafta azalmıyorlar.

.buzağı meselesi ilgi çekici idi, annesi bırakıp gidiyor. ortada kalıyor, sonra çağırmaya mı dönüyor ne. burayı da tam çekememişler ya, nasıl olursa yürümeye başlıyor ve sürüye yetişiyor. sonra annesi av oluyor bu hayatta kalıyor. kaderin cilvesine bak sen. güçlü yavruymuş vesselam...

.aslan sürüleri ve buzağı yolculuğuna harita üzerinden bakış da iyi idi. bazısı bufaloyu hüpletiyor bazısı dokunmuyor. bazı erkek aslanlar kendi başlarına avlanıyor, bazıları yatıyor falan öyle karışık bir hadise. normalde erkek aslanlar avlanmaz diyorlardı ama buna aykırı bir sürü belgesel izledim hehe. hele otlar yüksek ise zaten saklanırlar yani ne olacak ki?

.bir de sürünün el değiştirmesi olayı oldu o kadar, erkekler geldi yaşlı erkek sürgüne gitti. yavrusu olan dişi de kaçtı. her birinin başına ne haller geldi kim bilir artık.

--- spoiler ---