9 Haziran 2013

GP506


biraz zorla bitirdim filmi ama sonu fena değilmiş yani idare eder işte diyelim. fazla gizemi basmışlar iki saat gizem zor sabrediliyor. altyazı allaha emanet, film de çok anlaşılayım diye zorlamamış kendini. anlaşılmadıkça gizem olur herhalde demiş. flashback ilen dönüş kısımları karışıyor devamlı. bir de tipler birbirine karışıyor zaten uzak doğulu tipler. ne bileyim işte hafiften pek korkutmuyor. bazı sahneler hafiften geriyor. pek tavsiye edilmez.

--- spoiler ---

.hikaye içine yalan hikaye kısmında bir sürü sıkıntı var idi. ulan nasıl oluyor adam milleti tarıyor ama silahta kurşun yokmuş falan gibi. sonra ortaya çıkıyor ki yalanmış o hikaye falan. allahtan yalan yani yoksa iyice sıçmışlar idi.

.güney korenin kuzey kore ile arasındaki uç bir birlikte gizemli bir hastalık ortaya çıkıyor. kısmen zombilik olayı gibi, milletin hafızası ile oynayıp birbirlerine ya da kendilerine şiddet göstermelerine neden oluyor.

.bu şekilde bir birlikte helak oluyor, içlerinden biri hepsini öldürmeyi ve hastalığın kökünü kurutmaya karar veriyor ama bir tane yaşama tutan tip kaçıyor ve araştırmaya gelen yeni birliği de hasta ediyor. (belki birliğin bir kısmıdır şimdi yalan olmasın artık)

.ve olaylar gelişiyor işte, en son baştaki ağır abi, hepimiz ölmeliyiz sonucuna varıyor. daha güzel yapabilirlermiş sahneleri, oyunculuklar da allaha emanet genelde ama sonunda kapıya koyduğu tuzak ile havaya uçuyor her şey ve temiz iş oluyor. havaya uçmasa film çok daha kötü diyecektim de en azından böyle bir son ile eh işte yani.

--- spoiler ---