5 Mayıs 2016

The Boy


bir iki yerinde güzel sıçratıyor insanı. hikayesini falan tahmin ettim ama yine de hoş film. bir kere görüntüler çok temizdi. ağır akıyor ama güzel mekanlar, güzel çekimler ve arızalı işler derken film akıp bitiyor. tabii olası iki sonu öngörüp buna uygun başka bir şeyler yapsalarmış süper olurmuş. onun yerine birini tercih etmişler, yine de hoş olmuş. bundan iyisi can sağlığı. walking dead'in maggie hanımı üzerine bir film yapmışlar, hani izleyenlere de ayıp olmasın diye bir iki banyo ettirelim demişler işte. müzikleri bear mccreary tarafından yapılmış ama biraz sönüktü sanki. tamam filme cuk oturmuş ama bu kadar iş yapmış adamdan daha iyisini beklediydim.

--- spoiler ---

.bakıcı rolünde maggie var. bir tane eski tip ama içinde gerilim yaşanacağı belli bir eve geliyor. bakıcı diye çağırmışlar bunu. normal çocuk bekliyoruz, hani film hakkında hiçbir şey bilmeyince böyle çarpması komik oluyor.

.maggie'nin ilk tepkisi de öyle. gülüyor istemsiz. sonra olaylar gelişiyor tabii. işin garibi filmin son anına kadar ruh mu? yoksa tavanarasında biri mi var? o belli olmuyor. ilkin bir adam silüeti görülüyor mesela, oradan bir çıkarım yapıyoruz ama onu da giysinin gölgesi diye bastırıyorlar.

.bir tane bakkalcı eleman var, iyi karakterimiz bu. bundan da şüphe ediyoruz ama olayları eski koca ile çeşitlendirelim diyorlar. eski koca da vikingsten hakkın rahmetine lagertha tarafından kavuşturulmuş abimiz. her daim başına böyle şeyler gelecek bir tip var demek.

.olay da şuymuş. bu adam velet iken kızcağızın beynini patlatmış. sonra gitmiş kendi odasında kendini falan yakmış herhalde. surat falan gitmiş. maske ile kapatmış. yirmi yıldır da anası babasına kukla baktırıyormuş.

.sonunda anası babası ceplerine taş alarak intihar ettiler. aslında cidden seviyorlar gibiydi ama korkudan mı yapıyorlardı? orası belirsiz kaldı. şimdi esas kötümüz maskeli oğlan çocuğumuz kendini hakkaten velet zannetse o daha değişik olurdu ama iyi geceler öpücüğünde niyeti bozması pek olmadı. 

.zaten oradan sonra böğrüne şişi yedi ve tabii öyle şişlenmiş şekilde bırakınca ölmediğini anladık. kuklayı onardı ve film bitti. hani devamı falan olacaksa buradan biraz saçma olur ama bittiyse de hayırlı olsun artık ne diyelim. kalanlar çift olsun, sonsuza kadar mutlu mesut yaşasınlar.

--- spoiler ---