14 Ocak 2014

Fri os fra det onde


pek beğenmedim, danimarka sinemasından abiler yabancı düşmanlığı yapmıyoruz gibi yapıp yapmışlar sanki. ortaya karışık eleştirel bir şey olmuş. arada görüntüler fena değildi. sesler bazı sahnelerde aniden kesiliyordu ya da o an hangi ses öncelikliyse onu veriyorlardı. bu gibi şeyler fena değil de toplamda hoşuma gitmedi. içimi baydı hayli... giriş kısmı ilgi çekici, müziği de hoş hisler bırakıyor ama devamı pek saçma olmuş.

--- spoiler ---

.bosnadan göçen bir arkadaş var. müslümanmış kendisi, ailesi öldürülmüş. polisin teki evinde yangın çıksa kaçar mısın diyor? mültecilere laf ediyor. her neyse bu eleman yüksek tabakadan sevgili esas adam ile arkadaş oluyor. filmdeki tek doğru tercihleri bu eleman yapmış gibi anlıyoruz ama onun da ailesini bırakması yanlış tercih oluyor herhalde.

.iyilik kötülük sorgusunu biraz ağılarına yüzlerine bulaştırıyorlar. bir sürü insan ölüyor sadece bu bosnalı abimizin yaşlı karıyı çok sıkı kucaklaması yüzünden yani. gizemi de böyle çözmüş oluyorlar. evin kara koyunu hesabında diğer kardeş tırı ile ezdiğini sanıyor ve suçu bu yabancı elemana atıyor. işin aslı o da onun üzerine atmışmış.

.polis neden sonra geliyor ve kafayı uçuruyor kaçık ihtiyar, sonra genç polisi içeri alınca dakkasında nasıl biliyor her şeyi de bu müslüman kardeşten itiraf alıyor onu hiç anlamadım. şaşırtalım diye araya sıkıştırmışlar sadece.

.karısı da çok önce kaçtıydı, peşinde sınıf farkı vurgusundan ameleler koşmuş ve üçü birlikte tecavüze başlamışlar. kurtarıcı müslüman kardeş geliyor ve işlerini bitiyorl. aile de kasabadan taşınıyor ve olay böylece kapanıyor.

.giriş ve sonda sunum yapan kadını ne diye oynatmamışlar onu anlamadım. pek içten konuşuyor idi. oynasa bir çoğundan iyi olurmuş.

--- spoiler ---