24 Aralık 2012

Soul Surfer


çok fazla kötü bir şey yazmak istemiyorum ama film seyirciyi aptal yerine koyuyor resmen. filmin sonunda gösterilenler ile filmi karşılaştırınca da bunu net görebiliyor insan. filmde tek beğendiğim fazla görünmeyen Shar Pei cinsi köpekleri, daha da başka iyi bir yönü yok. deniz, dalga falan da hoş da tamam yani o kadar. kaybettiğim vakte değil de aptal yerine konmaya üzüldüm yeminle.

--- spoiler ---

.bir kere salak saçma bir dindarlık vurgusu var, havai midir nedir orası değil de endonezyada çekilse ve kuran kursuna gitseler böyle olmaz idi herhalde. neyse bu her filmde oluyor diye göz yumalım tamam da arkadaş...

.kolu kopan bir insanın filminde, kolu gerçekten nasıl yok edemezsiniz lan. böyle salaklık olur mu? kol bariz duruyor orada. çekim teknikleri nerelere geldi adamlar bir kolu yok edememiş. 

.inanırsan her şey mümkündür temasını girmişler, pek sevdiğimiz bir temadır ama insanları bu kadar aptal yerine koyarak bunu anlatmaya çalışmak çok kötü olmuş. filmin sonunda da görüldüğü üzere gerçek hayatta tayland'a gidişi ödüller falan kazandıktan sonra ama filmde daha dokunaklı olsun diye önce dibe batırmışlar. sörfü bırakmış sonra taylanda gidip insanların halini görünce gaza falan gelmiş.

.ulan mal mısınız nesiniz a... sinirden elim ayağım titredi. milletin sefaletinin pornosu resmen bu. başkasının mutsuzluğundan mutlu olmak resmen. tsunami götüne girsin o salak kızın. neyse fazla ağzımı bozmayayım. olmamış işte.

.tayland da küçük kız çocuğuna ingilizce laflar diyor anlıyor falan. orasına da koptum. nasıl yani? gerçekte erkek çocuğu imiş galiba o görebildiğim kadarıyla. yardım gönüllüsü ablanın tavırları ne öyle? gerçekte şişkoymuş, güzellerden bir tane yapıştırmışlar da o oyunculuklar ne arkadaşım. te allahım. kasatura ile dalmak lazım böyle tiplere.

.yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. sahilde varlık içinde sörf yapa yapa büyümüş. başına bir olay gelmiş de gönüllerin kahramanı olmuşmuş. neyse tamam başına geleni küçümsemiyorum da film yapmak için şişirmişler de şişirmişler.

--- spoiler ---