16 Aralık 2012

Hua pi


ikinci film daha iyi aslında, en azından aksiyon sahneleri daha bol. daha çok para harcamışlar ona belli. bu film daha çok dram ile gidiyor, HDEVO sunumu da pek kaliteli değil, hatta nerdeyse dvdrip gibi falan. müzikler de ikinci filme göre daha kötü. oyuncuların bir çoğu aynı ama farklı rollerdeler, bir tanesi aynı rolde tabi. filmde ordan devam ediyor. devam filmi için (bkz: painted skin: the resurrection)

--- spoiler ---

.hayatının aşkı dediği ve zebanilik kurallarını yıktığı eleman bunu güya birilerinin elinden kurtaran pek namuslu bir adam imiş. yine kendileri general rolünde. pek derinlikli gelmedi bana ama sonraki meseleler hoş tabi, ikinci karısı olması meselesi. sevdiği için türlü zorluklar meselesi.

.adamın aslında karısını seviyor olması, ilk onu kesip sonra kendini kesmesi. en son kısım bunlar ve son 15dk'ya kadar bir iki takip sahnesi dışında da çok fazla bir hareket olmuyor. toptan herkesin ruhunu geri vermesi de iyi oldu tabi.

.ipman de vardı filmde bu sefer. o kadar iyi değil idi ama yine de adamın kendine has bir duruşu var hehe. bir de anlamıyorum bu çin filmlerinde nasıl bir düblaj ya da ses tekniğidir hepsinin hafif senkron kayık gibi. sunumlardan da değil herhalde. alakasız her filmde öyle. çinceden mi kaynaklanıyor yoksa bilemedim.

.filmin kısa özetini yapmak gerekir ise: kalplerden beslenen zebani-iblis şeklinde yaratıklarımız var. aşkı arıyor tabi bu yine, esas oğlana aşık oluyor ama evli, karısına alavare dalavere yapıyor derken hepisi ölüyor ama sevdiği adam için hepsini tekrar canlandırıyor. hem de kanunlarını çiğneyerek derken burdan ikinci filme devam ediyorlar.

--- spoiler ---