15 Kasım 2017

The Hitman's Bodyguard


iyiler güzeller hoşlar da ne bileyim aksiyonu bir yerden sonra boğdu. kafa ütüledi. tadında bıraksalar hoşmuş aslında. espiriler öyle üst düzey değil ama kendince bir sempatikliği varmış. iki tip, işin ehli olmaları da güzel ama hayat görüşleri taban tabana zıt. bu yüzden güzelce bir hengame olmuş. yan karakterler de hoştu da işte bir yerden sonra pek boş idi. müziklere bakınca onlar da aynen filmin geneline uygun. arada güzel falan bir şeyler duyuyorsun, aksiyon dozu arttıkça sesi kısıyorsun. ellerinin ayarını tutturamamışlar. esas kötü abimiz gary oldman iyidi hoştu. son kısımda onu bile bozdular, üzdüler. öyle geldi geçti bir film, zaten iki saate yakın süre de çokmuş bu filme. geçmişe dönüşler falan koymasalar bir saate bile bitermiş. 

--- spoiler ---

.aslında geçmişe dönüşler en uygun kısmıydı. şak diye geçmişe dönüyorlar. kadınla ilk tanıştıkları an, şak diye geçmişe dönüyor bu elemanın işini bozduğu uçak penceresinden vuruş falan filan. güzeldi yani.

.baştan 3a muhabbeti ile başlatıyorlar zaten. esas eleman zaten kontrol manyağı güvenlikçi biri. müşterilerini ölümden koruyor. olayı bu ama müşterileri kötü adamlarmış, orada biraz tartışmaya açık olay.

.bizim esas seri katilimiz, sevgili samuel l. jackson da hayatın akışında yaşayan bir tip. babası papazmış. günün birinde adamın teki sırf öldürmek için öldürmüş. bu da intikamını almış, pek hristiyan olduğu söylenemez. ilk katlinden sonra da açılmış gitmiş. kafasının arkasındaki dövmeler de ilk katlinden sonra ağaçtan uçan kargalar yani.

.tabii kendisi kötü adamları öldürüyormuş. öyle dexter vari bir kodu modu yok ama şak diye indiriyor işte. belarus liderli gary oldman abimizin de bir işini yapmak için bunu tutuyor, sanki elemanın sadece kötüleri öldürdüğünü de bilmiyor. neyse işte, o arada derede bu tipi mahkum ettirecek delilleri de toparlarmış.

.mevzu bu suikastçinin mahkemeye yetiştirilme olayı. interpol karısının özgürlüğü için bunla anlaşma yapıyor. mahkemeye çıkmayı kabul ediyor ama belarus abimiz karşısına çıkan herkesi temizlemiş bir tek bu kalıyor. bunu da harcayacak ama işte daredevil'in elektra'sının sevgilisi günü kurtarıyor.

.biri kontrolcü, diğeri değil. mevzu bu. hikayeleri de aslında tek başına hoştu ama aksiyonun boku çıkınca da bayıyor işte. bir zaten dört ülke mi ne toplaşıp çekmiş. avrupada geçiyor, şehirleri şöyle attıralım demişler.

.hatta o kadar ki filmin sonunda çan sesi bekleme sahnesini eklemişler. şehri durdurmuşlar ama çanı durduramamışlar. eh komik işte.

--- spoiler ---