26 Ağustos 2016

Now You See Me 2


ilk filmi kadar ilgi çekici değil, hatta ilk filmindeki şaşırtmacayı da bozmuşlar. göz nedir muhabbetinde kaldı kafam. gizli örgüt gibi ama kim idi bunlara bilgi veren? önceki filmin bu kısımlarını hatırlamadığım için öyle geçti gitti. başlangıçta güzel özet yapmışlar ama sadece aksiyonları özetlemişler. olayların devamında milletin birbirinden intikam alması meselesini devam ettirelim demişler. yine çılgın sihirbazlıklar, hoş geyikler, komikli sahne şovları. enterasan olan sihirbazlık gösterilerini açıklamasalar daha iyimiş sanki ama filmin olayı da buydu sanki, müzikleri sanki ilk filmin aynısıydı, pek bir numarası yok öyle çerezlik sıkmadan biten bir film işte. fazlası yok.

--- spoiler ---

.morgan abimiz kötü diye bitirmişlerdi, şimdi onu geri aldılar. aslında abimiz iyimiş. babasının ölümüne sebep olmamış, sadece işler ters gitmiş babası ölmüş. ortaklar imiş. hatta göz'ün kendisi gibi davrandı bir an ama cevaplamadan gitti ya da orada konsantrasyonum kaydı anlamadım gitti. mühim değil.

.önceki filmde parasını çaldıkları michael caine abimiz piç oğluyla birlikte intikam alma işine girmişler. bunlar elemanın tekine yöneliyorlar, bilmem ne yazılımcısı, onu ifşa edelim derler iken bu piç oğlan ekibi paketleyip çine getiriyor.

.burada da tüm bilgisayarları kıracak bir çipin muhabbeti dönüyor. bu biraz klasik ama ilkin çalmaları, gerçeğini çalmıyor olmaları ama gerçek çıkması derken insan takip edemiyor. kurumun başındaki tip de gözden imiş, öyle açıklıyoruz artık herhalde.

.asıl gösteri de bu tipleri uçağa bindirdiklerine ikna edip hepsini şova dahil etmeleri imiş. seyirciye de çaktırmıyorlar güya ama bakışmalar da bakışmalar insan fark ediyor bir şeyler olduğunu. 

.ingilterenin ortasında sahne şovları düzenliyorlar, bunları yaparken de düşman ekibin üyelerini kendileri ile değiştiriyorlar. sonra da gerisi geliyor, uçak hazırlığı, kalkışı ve uçaktan atılış derken öyle bitiyor sayılır.

.peşlerinde yine fbi, yakalanmıyorlar. çindeki göz üyeleri ile buluşmalar. morgan abimiz ile barışmalar ve dönen merdiven ile bitiş. gözün derinine iniyorlar gibi ama oralarını sonraki filme bırakmış gibiler, boku çıkana kadar sihirbazlar çetesi artık.

--- spoiler ---