20 Şubat 2014

The Forbidden Kingdom


şu müzikleri hangi kafayla yapıyorlar çok merak ediyorum. aynısından bin tane var zaten, devamlı bir galeyana getirmeye çalışmalar, devamlı bir gürültü. müzik yüzünden filmden soğuyor insan. bunlar haricinde görüntüler de öyle ahım şahım değildi, dövüş sahneleri falan fena değil, idare eder. jet li ve jackie chan olan filmden insan daha iyi şeyler bekliyor. esas oğlan da uyuzun tekiydi, pek haz etmedim. başı ve sonu da zaten belli olunca işte yapacak bir şey kalmıyor geriye.

--- spoiler ---

.esas oğlanımız karete kung fu filmleri seven bir velet. emanetçi dükkanındaki abimiz de baştan belli ölümsüz bir abilerden biri jackie chan, film almaya geldiği bir gün serseri takımı bunu sıkıştırıyor ve elindeki torbadan ihtiyarı soymaya karar veriyorlar. derken olaylar gelişiyor. ihtiyar güya ölürken sopayı eline tutuşturuyor oğlanın ve bunu sahibine götür diyor, derken düşüyor ve yasak krallığa gelmiş oluyoruz.

.eski zamanlar tabi, ölümsüz tipler tanrılar falan var. hafiften mitolojik anlatımlardan sonra işler ilerliyor. eleman kung fu öğreniyor derken jackie sırtına ok yiyor ve sopa karşılığında ölümsüzlük iksini almaya çalışıyor ki inanılmaz saçma bir hamle zaten. neyse velet güya kung fu öğrendi de dövecek falan mı sanıyoruz? neyse dayağını yiyor adabıyla tam öleyazarken jet li yetişiyor.

.ha bir de serçeli bir kızımız var o da arada kurtarıyor bu elemanı da sonunda ölüyor ama tam da ölmediğini biliyoruz. gelecekte tekrar karşısına çıkıyor.

.neyse işte hem iksiri alıyorlar hem de sopayı maymun krala vermiş oluyorlar. derken dövüş hengame falan filan esas kötümüz (adını unuttum) yeniliyor ve eleman geleceğe geri geliyor. serseri takımını dövüyor falan ve olaylar böylece bitiyor.

.maymun kralı ortalıklarda tutmasa, bir yere saklasa bu kadar tantana olmayacak mesela en basitinden. ölümsüzleri öldürecek aygıt da pek saçma geldi bana, hele kızın bununla bir şey yapacağını sanması ve üstüne bir de çok saçma şekilde ölmesi de kötüydü. 

.arada espirili işler vardı tabi, bir de bu dövüş sanatı öğrenme meselesi en akıcı kısmıydı. nedense filmlerde böyle bir şey olunca seviyorum o kısımları. böyle de bir liste yapabilirsem bir deneyeyim bakalım.

--- spoiler ---