22 Haziran 2016

Rundskop


taş kafa demişler türkçesine, hakkten taş kafalı adam. avrupa sineması demişler de bir özelliğini göremedik. bir hayli sıkıcıydı, çekimler falan normaldi. müzikler desen aynı şekil. bir tane olay var, o akılda kalabilir. kalan kısımlar komple şaka gibi. şanssızlık, kader, yanlış anlaşılmak falan filan diyelim. dramları falan da komik aslında. gereksiz bir film işte, izleyecek bir şey bulamayınca bunu seçmiş bulunduk. allah iki saatimizi boşa harcamamızı af eylesin, amin.

--- spoiler ---

.veledin teki, minik bir velet iken bir kıza vurulur. vurulmak demeyelim de işte bir hisler olur. kızın spastik özürlü kardeşinin dehşet saçtığını bile bile, tutar bunların yanına gider. tam da veletler toplu mastürbasyon ayini yapmaktadırlar. bu iki veledin kendilerini izlediklerini görür.

.şişko olan (sonra kel gey olan) hızlı koşar kaçar, bu daha zayıf olan koşamaz yakalanır. spastik özürlü velet tutar çocuğun hayalarını taşla ezer. o nasıl sahne? o nasıl manyaklık? işte adamlar bunun filmini yapmış.

.etrafına da belçikaların kırsallarının hayat hikayesini yapalım demişler. bir hollandaca bir belçika konuşulur. besili inekleri vardır ve tabii hepsi hormonludur.

.polisiye hikayesi hormon hikayesi gibi. amerikaya gönderme yaparlar, hormonların birleşik devletleriymiş falan filan ama kendileri da şakır şakır basarlar hormonları. hormon dedektifleri bilene var, adam öldürülür ve soruşturma başlar.

.bu soruşturmanın ortasında taş kafalı eleman küçükken yanık olduğu kızın peşinden ayrılamaz. tekrar alevleneceği tutar ve gider bunun çalıştığı mekana parfüm falan bakar. gider gece kulübüne buna asılan adamı komalık eder.

.kel gey ve de bıyıklı eleman da polis muhbiridir. hormon mafyasının içindedir. bilgiler falan verir ama esas adamı olayların ortasında görünce koşar uyarmaya. netekim velet iken taşla yumurtalıklarını ezen velet için tanıklık da etmemiştir. aslında korkak babası yüzünden olmuştur ama sonuçta yanına kar kalmıştır.

.sonuçta bir şey olmaz, olaylar gelişince tutar yine kızın yanına gider. kız diğer adamın komaya sokulduğunu bildiğinden kapısına dayanan çamyarmasını görünce polise haber verir. polis gelir, eleman yine kendine bir sürü şey enjekte eder. artık testesteron mudur? nedir? polisler bunu paketleyip götürürken de gaza gelir, taş kafasıyla dalar ve öldürülür. film de öyle velet haline gönderme ile biter.

.sonuçta yumurtasız adamın dramını yansıtmak istemişler ama olmamış. hadi esas elemanın yürüyüşü nefes alışı falan iyidi ama tüm filmde sadece bu olamaz ki? olayların sorumlusu spastiği ziyarete gittiği sahne falan en ilgi çekici sahne olmalıydı ama pek öyle olmadı. bir tek ineklerin ayaküstü sezeryan ile kesildiğini görmüş bulunduk, filmden öğrendiğimiz bu oldu.

.ayrıca yumurtalar olmadan penis işlevini görmüyor mu? artık kadından adam yapıyorlar. tamam pek yeni dönemde geçmiyor film ama mutlaka bir çaresi vardır. adamın dramının da kökeni yok resmen. tıbben açıklama bari yapsalardı.

--- spoiler ---