4 Mayıs 2013

Would You Rather


film kendi çapına göre güzel geldi bana, pek bir büyük iş yok ama kendi yağı ile kavrulmuş gibi. keşke oyuncuları biraz daha iyi bulabilselermiş. esas kötü amca resmen oynayamamış gibi geldi ne bileyim, uyuz etti tripleri. diğer karakterler de pek iyi değildi. sasha grey bile daha iyi oynamış çoğundan o kadarını diyeyim yani. müzikleri pek tatlıydı, böyle basit ama etkili melodilere  bitiyorum. başında çaldığını devam ettirdiler. son yazılardaki de hoştu. korku filmi değil, gerilim filmi niyetine böyle hafiften hayat felsefesi üzerine deneysel bir çalışma olmuş diyelim.

--- spoiler ---

.tabi bir sürü eksiği var şimdi yaşlı kadın sasha'yı bıçaklamadı mı? kan nerde arkadaş? biri bacağından şişleniyor ölüyor diğeri böğründen şişleniyor gidiyor duşunu falan alıyor ne bileyim abartı geldi bu işler.

.esas karakterin son hamlesi haricinde her şey nerdeyse siyah beyaz diye ayrılmış o da çok iyi gelmedi ama sonunda hem grileştirip hem de kardeşinin intiharı ile bak sen şu kaderin cilvesine der gibi yaptırmışlar.

.ablası onun için adam öldürüyor ama kardeş biraz daha sabredemiyor ha evde kimseler yokken bu işi yapmasında da bir mantık var tabi. gelip kardeşine bakınca bir haller olduğu anlaşılıyor zaten.

.neyse film neyi tercih edersin üstüne bir oyun oynama filmi. zengin amcamın teki fakirler ile dalga geçiyor. önce yemekte aşağılıyor. vejeteryanlığını 10bin dolara bozduruyor. alkolikliğini 50bin dolara çiğnettiriyor falan. laflar diz boyu.

.oyun başlayınca da ilk elektrik oyunu ile başlıyor. ya kendine ya yanındakine elektirik vermeyi seçiyor oyuncular. çeşit çeşit tripler tabi. beyaz atlı prensimiz orada kendini belli ediyor zaten.

.sonra şişleme oyununa geçiyoruz, ya travis'i kırbaçlayacaksın ya da birini şişleyeceksin gibi bir şey. komik bir oyun aslında hem, hem travise ne olduğu belli olmuyor.

.sonra bilinen tehlikeyi mi seçersin yoksa bilinmeyeni mi? bir tek kızımız iki dakika boğulmayı seçiyor. aslında iki dakika çok gelmedi bana hepsinin seçmesi gerekirdi. hele o kartlarda çıkanların hiç biri iyi sayılmaz.

.neyse geliyoruz son oyuna, hop iki kişi ya birlikte özgürce çıkıp gideceksin ya da karşındakini vuracaksın. adamın konuşması bitmeden çekiyor tetiği... bir şaşırtmaca yapıp esas adamı vursa, yardımcısını da diğeri haklasa falan bir şeyler düşünebilirlerdi o ara ama öyle pek güzel olmazdı böyle çarpıcı oldu.

--- spoiler ---