29 Nisan 2016

Deadpool


her şey güzel de hikaye falan da koysalarmış süper olacakmış. çekimler falan pek iyi olmuş. aksiyonu tadında vermişler. elemanlar zaten iyi, güldürüsü aşırı değil ama tebessüme yeterli. sen bu kadar filmi ve hatta kendini ti'ye al ama sonunda işte yine aynı şeyler olsun. hadi buna bile gönderme yapmış ama yine de yemedik yani. farklı bir son tasarlasa o vakit göndermeyi yapamaz mıydı? komikli filme karanlık bir son da gitmezdi belki ama işte filmden sonra ülen şunu da dediler ya diye insanın aklında bir şey kalmıyor. hikaye baştan sona bilindik bir hikaye. şu konuya bir şey katsalar iyimiş, katmamışlar eksik kalmış. gerisi tam ama ona şüphe yok.

--- spoiler ---

.yan karakterler pek mühim, onlar bile tatlıydı. taksici ve en iyi arkadaş tipleri yerinde absürtler idi. kendilerince gülümsettiler. kör teyzemiz falan da pek iyidi. kırmızı kostüm giysene fikrine falan insan gülümsüyor işte.

.son sahnede huge jackman maskesi doruk noktasıydı herhalde. hem insan beklemiyor, hem sen onunla nasıl dövüştün len diyor. saçma ama komik, tipinden çekinip esas kıza açılamamasından başlamak üzere esas kızın kaçırılması ve süper güçler kazanması tamamen klişe idi.

.bu da zaten filmin büyük kısmını meşgul ediyor. aralarda bir sürü espiri ya da seyirciye konuşma mevzusu oluyor. başından sonuna bu oluyor. seyirciye konuşmalara ayar olurum ama bununkiler tatlıydı. misal x-men evine gidip iki tane tip bulup yapımcının parası mı yetmemiş muhabbetine güldüm. en başında zaten gemilerini görünce nerde bu x-men tayfası diyor insan. ona cevap vermişler.

.sonunda da kim mutlu sonları sevmez diyor mesela, eh oldu mu bu şimdi? hadi kız ölmesin ama ne bileyim mesela mutant falan olsun. boy boy mutant çocukları olsun. öyle absürtlüğe geç. tam bir pembeliğe geçme, devamlı bir aşk hikayesi dayatmalar falan nedir yahu? aşksız film yok resmen.

.filmlere göndermeler çoktu, bir ikisini yazacaktım unuttum. bir çoğunu kaçırmış da olabilirim. unicorn atla mastürbasyon olayı neydi? yok artık daha neler hehe.

.silahları toplayıp takside unutmak falan iyidi. dönüp alsanıza lan! onun yerine kılınçlarla devam ettiler. güzeldi aksiyon işte. demir abimizi döven hatuna şaşırdık, nasıl bür güçmüş o? açıklaması var mı? ha bir de ilk sahnelerde demir abimizi yumruklayan deadpool'un elleri kırıldıya, güldüm ben orada.

.işte en güzel gününde düşüp bayılan ve kanser olan uslanmaz aşık ve bir o kadar dili sivri bir karakter var. kendisi kanserden kurtulmak için siyah kartlı tiplerle iş yapıyor. bunlar da özel kimyasallar yapıp üzerinde test yapıyormuş. mutant genini aktif etmek için türlü işkenceler falan filan derken olaylar gelişiyor. işin başındaki tipin dişinde yeşil bir şey varmış mesela, adam ondan buna gıcık oluyor. zevkine işkence yapıyor. derken kaçıp kurtuluyor ve yüzünü düzeltmek için (tabii mutant geni yüzünden tipi kızgın seks yapmış avokado muydu? ona benziyormuş mesela) bu tipi bulmaya çalışıyor. tüm ekibini falan öldürünce esas kötümüz (felsefesiz esas kötü de kabak tadı veriyor insana) esas kızı kaçırıp elemanı öldürmek istiyor. olaylar bundan ibaret.

--- spoiler ---