10 Ağustos 2014

I, Frankenstein


evet izledim, çok da pişman olmadım. her tarafı belli bir film olmuş. senaryo yok hükmünde. olaylar da pek saçma ama yine de ne bileyim sırf pelerinlerin kanada dönüşmesini beğendim mesela. Yvonne Strahovski için izlenir mi? pek bir olayı yok. yan rolde, pek de saçma bir seçim yapıyor son tahlilde ama genel olarak öyle akıyor geçiyor film. çok canımı sıkmadı boş beleş olmasına rağmen. zaten underworld'ün abisini de beğenerek izliyoruz. kendisi yine lider konumundaydı. publichd versiyonu görüntüler iyi ama sesler kötü idi. onu da bir yerlerden bulup sesi üstüne eklemişler sanırım. çok da fark etmedi zaten müzikler pek iyi değildi. en son saldırı sahnesindeki müzik hariç.

--- spoiler ---

.insanlığın bilmediği savaş. melekler ile şeytan savaşı falan filan. bu sefer melekler biraz daha garip. taştan heykeller canlanıyor. şeytanlar ateşli abiler ama herkesi değil sadece ruhsuz bedenleri ele geçirebiliyorlar. bunlar falan hep şeytan hikayesine ters. kimseyi ele geçiremezler o zaman anasını satayım.

işte burada frenkestein olayı devreye giriyor. ruhsuz bedenleri canlandırıyor bu doktor abimiz, oğul hükmünde sevgili adam ise ruhsuz tip olarak ilk babasına düşman oluyor. anası hükmündeki kadını öldürüyor. babası da onu kovalarken ölüyor. ardından şeytanların bunu kovaladığını görüp iki yüz yıl boyunca şeytanlarla savaşıyor.

.olay günümüze geliyor ve savaşın arasında fareyi ölümden döndüren sevgili bilim insanlarımız ve Yvonne Strahovski hatunu ortaya çıkıyor. fazlasıyla yan rol olmuş. esas adam ile fazla vakit de geçirmiyorlar. hemencecik de hayatının amacı oluyor.

.hehe ne ara ruhlandın arkadaş diye sorasım geldi. melekler ortalığı yok edecekler mesela niye tümden yok etmiyorlar. esas hatunumuz ölmeyi tercih ederim diyor. meslektaşı için tekrar deneyi canlandırıyor. melekler ilk öldürmeye çalışıyor, sonra yakalıyor, sonra yine öldürmeye çalışıyor şu bu derken bir türlü karar veremiyorlar.

.en son şeytanların prensi de her şeyleri yok ederek ölüyor. adam nükleer şeytan çıktı, bir tek onun ölümü ile tüm olaylar tamamlanmış oldu. yok artık daha neler. hele öldürülmesi de basit kaçtı. göğsüne onların özel haçını mı çizmek gerekiyormuş yani?

.neyse toptan saçmaladılar ama yapacak bir şey yok. pelerinler iyidi hehe. dövüş ve animasyonlar da fena değildi. abartı bir bilgisayar kullanımı olmuş. gerçek insan kaçış sahnesi bile bilgisayarla yapmışlar, tepeden bakışta kötü görünüyordu o kısmı. diğerleri çok göze batmıyor.

--- spoiler ---