14 Aralık 2013

The Conjuring


evet perili ev muhabbeti içeren bir başka film ama pek akıcıydı. bir de olaya paranormal olayları araştıran tipleri de katalım demişler. belgeler melgeler falan filan derken gerçekçilik falan katmak istemişler herhalde. bu tür korku filmlerinin hikayeleri nereden türemiş bilmiyorum ama 1970'lerden kalan gerçek bir olaya dayanan filmin zamanı yeterli derecede eski gibi geldi. benzeri bir sürü film var ama bu filmin ayrı yönleri de var bir kaç parça. gerilim dozu yüksek, arada 70'lerin esintisi bir iki müzik de vardı. sonunu o kadar beğenmedim ama herhalde hikayeye sadık kalmaya çalışmışlar.

--- spoiler ---

.bir kere kesinlikle birileri ölmeliydi o kadar şeyden sonra kimsenin doğru düzgün burnu bile kanamadı. ele geçirilen kadın bile sapasağlam idi. en fazla polisin surat yarıldı. bu iblis avcıları ki buradan supernatural'e selam çakmak lazım, işi eve getiriyorlar imiş. adam evinde oda yapmış. kızlarına musallat olmuş ama nasıl bir çılgınlık ise aynı şekil devam etmiş demek. bu bile inanmamak için yeterli sebep.

.bir dönem bu işler çok abartılmış gibi geldi bana seminerler, ortalıkla canavar avcısı şeklinde dolaşmalar falan iyimiş yani. bates motel serisinden gördüğümüz sevgili hatun kişisi de yine bir başka korku yapıtında bizlerle idi bu arada.

.ters çekim kameralar falan bir garip idi. yaratıkları o kadar görmesek daha korkutucu olabilirdi sanki. görüntüleri o kadar korkutucu değildi en azından. hani süprizli bitiş mi yapmak istediler o ayna muhabbetini falan niye yapmışlar ben bir şey göremedim ama sonu da fazla toz pembe bitti. şeytan var, tanrı var neyi seçtiğinize bağlı gibi laflar ediyorlar.

.tabi şeytanlar da tanrılar da incilin şeytanı ve tanrısı... buna da yapacak bir şey yok tabi adamlar hristiyan kendi dinlerini pompalıyorlar ta oralardan.

--- spoiler ---