2 Ağustos 2017

La sconosciuta


izlerken sıkıldım, sonunu saçma buldum. müzikleri de kafa ütülüyordu. daha ne diyeyim bilmiyorum. salak saçma bir italyan filmi olmuş. salaklığını artıralım diye de fransa ortak yapımı yapmışlar. senaryosunu şaşırtalım demişler, tamam o kısımlar fena olmamış ama bu kadar dallandırıp budaklandırıp sonunu bu şekil bağlamalarını beğenmedim. zaten hayatın yolunda gitmeyişi, gereksiz dramlar da eklenince iyice bunaltıcı bir iş yapmışlar. kadının başına gelen meseleler için şimdi etraflıca dizi yapıyorlar. olayları düz ele almışlar, kadın fazla düz çıkmış. bu kadar iş oluyor, insan bir doğru düzgün araştırma yapmaz mı? tamamen yanlış düşünmüşler sanki. 

--- spoiler ---

.bu kadar hayatını ortaya koyuyorsun, çocuğun senden olup olmadığını öğrenebilirsin değil mi? bir yolunu bulursun. dna testi falan yaptırırsın. yani isterse yapardı. onun yerine pezevengin kolyesindeki isimden tutup çocuğu bulması. tam da kolyenin yapıcısı kadının evlatlık edinmiş olması gibi saçmalıklar dizisi vardı.

.ilkin seks köleleri, kötü davranılan fahişeler, böyle kötü bir kurgu dönüyor. bir yerden sonra acaba bunlara çocuk doğurtup satıyorlar mı diyoruz. evet öyle oluyor ama bu sefer babası kim bu çocukların? hiç etraflıca düşünmemişler. handmaid dizisinde adamlar bunun üzerine dizi kurmuş. bunlar böyle sallamış işte.

.adama koca makası batırıyor, bir kaç kez batırıyor ama ölmüyor. nasıl ölmüyor? bu nasıl şaşırtma lan? gereksiz saçma sapan bir şey. istesen başka birini uyarlarsın ama adamlar bunu yapıyor. sonra adam karıyı nasılsa buluyor geliyor. silahla tehdit ederken kürekle arbede yaşanıyor ve şak diye ölüyor. o kadar öldürmeyen allah böyle mi öldürüyor? hem para yoksa hakkaten niye kazıyor? onu da anlamıyorum.

.işte mevzu üç aşağı beş yukarı böyle. 9 çocuk doğurmuş, en son çocuğu sevdiceğindenmiş. fahişelerin çocuklarını satın alan tipler işte. derken bu çocuğun derdine düşmüş. saçma bir şekilde soyadı öğrenmiş. tutup onu takip etmiş.

.önce pezevengini makaslamış, parasını çalmış. gitmiş çocuğun dairesinin karşısında ev tutmuş, hizmetçileri olmuş. olaylar buralardan gelişiyor, diğer hikayeler de aralara giriyor. seks partileri, doğumlar falan filan. aşırı gereksiz.

.bir başka saçma olay da yaşlı adamın durduk yere ben seni seviyorum falan demesi. kadın iş bulmak için bu kapıcıya komisyon veriyor, sonra dayak yiyince onda saklanıyor. gereksiz gereksiz iki saate uzatmışlar filmi. hem noel babadan dayak yemek nedir arkadaş?

.işte gereksiz ayrıntılar boldu. sırf kadının yerini almak için ayağını kaydırıp merdivenden düşürüp kötürüm bırakıyor, sonra suçluluktan her gün yanına gidiyor. sonra kadın bir gün kendine geliyor konuşuyor, korku filmi gibi.

.çocuk bunun değilmiş ama paraları çocuğua mı bırakmış? o kısım tamamen gitti. niye imza attırıyorsun lan bana dedi, onu unuttular. sonra kızla yazışmışlar, hapisten çıkınca da almaya geldi ve bitti gitti. bu neydi şimdi? hem bunca sene kendini korumak için öldürmekten mi yattı yani?

.zaten ehliyet ve ayakkabıdan bunun peşine düşmeleri, arabayla oynanması yüzünden cinayetten yargılamaları da çok saçmaydı. sen frenleri ile oynadığın arabanın içine ehliyetini ve ayakkabını bırakır mısın arkadaş? daha bir şey demiyorum.

--- spoiler ---