25 Haziran 2013

Stoker


filmin görüntüleri ve müziği (+piano düeti sahnesi) pek tatlı ama senaryo bunlara yetişememiş. detaylara dikkat meselesi üzerinde detaylı çekimler ve ardarda görüntüler de pek güzel olmuş haliyle ama hikaye yetersiz olunca işte vay süper film diyemiyoruz. bir sosyopatın hikayesi gibi bir şey olmuş. karakterler de hoş, esas kızımız da pek hoşlar. bir de nicole kidman var üstüne yetmezmiş gibi, yaşlandı falan ama yine de hoşluğuna halel getirmez bu... gayet izlenir bir film. böyle arızalı film karakterlerini görünce dexter'ın şanı yücedir diyesim geliyor. 

--- spoiler ---

.çünkü adamlar iyi oturtmuş meseleleri, hikayesi de süper. tamam filmde de alt hikaye yine yalnızlık, farklı olmak falan filan ama işte vurgular çok uzakta. çabaladığı fazla bir şey yok ve önüne geleni biçme moduna giriyor sonunda da... o yüzden yarım yamalak kalıyor.

.baba karakterimiz öldürme dürtüsünü yönlendirmeye mi çalışmış? biraz öyle anlatıldı gibi geldi bana ama pek işe yaramıyor sonunda... hem kızcağız çocukluktan mı belliymiş de amcasından uzak tutuyoruz? annenin amcanın durumundan nasıl haberi olmaz? nasıl bir uzaklıktır...

.ilk ölümden itibaren kız neden polisi aramıyor muhabbeti herhalde üstünde ölen çocuktan sonra banyodaki mastürbasyon ile anlaşılıyor olmuştur ama yine de işte çok belirsiz bir karakter olmuş. ne yapacağı kestirilemiyor. gidiyor önce suratına bakmıyor amcasının sonra hayal ediyor, hadi bunu geçtik sonra lan bunlar anlaşıyor birlikte kaçacaklar diyoruz hop anneyi kurtarıyor ki annenin saçını tararken de indirecek sandımdı.

.özellikle yapmışlar belki böyle ama işte bir tutarlılık bulamayınca takdir edemiyoruz karakterimizi, ha çok farklı çok havalı bir tip. yumruk atan oğlana bir kalem ile savuşturabilecek çılgınlıkta bir tip ama ne bileyim, anasını amcasıyla öpüşürken görüp gidip oğlanı ayartıp da yok istemiyorum muhabbeti (klasik tecavüz sahnesi) hoş olmadı tabi.

.neyse işte bir tane deli amcamız varmış, çocuk iken sırf kıskançlığına yeğenini öldürmüş.(tam takip edebildiysem bu kısmı tabi). bunu akıl hastanesine yatırmışlar amma velakin kendileri baba karakterimizin hastaneden çıkarmaya karar verip ailesinin yanına götürmeyeceğini gördüğü zaman başını taş ilen ezivermiş. sevgili ağabeyini böyle öldürenden zaten ne beklenir. ölüne geleni kemeriylen indiri indiri vermiş. amacı sevgili yeğenini yalnız bırakmamak imiş. arada cinsel bir şey var mı? tam çözemedim ama analı kızlı dalma durumu söz konusu.

.neyse işte olayların çözümü bu, sonu ise bunlar madem öyle kaçalım başka yerlere derken anası bunları görür ve izin vermem falan derken adam kemer ilen çullanır ve kızcağız dürbünlü ile anlının çatına çakar bir tane... daha sonra da saldım çayıra mevlam kayıra...

--- spoiler ---