21 Şubat 2015

Man v. Lion


sunucusu biraz anguttan hallice bir tip, aslanlarla takılan adamları seviyorum da bazıları kafayı sıyırmış oluyorlar. kamera önünde çok konuşuyor, kendi çapında güya deneme falan yapıyor. hafif az zekalı insan görünce ekranda bunlar bu kafayla neler neler yapıyor diye düşünüyorum. adam mal ama belgesel gayet iyi, çekimler, görüntüler ve genel açıklamaları güzel yapmşılar. kafes ile yabani hayvanların yanında takılma meselesi pek yenilik sayılmaz ama işte aslanlar yemek yerken yanlarında falan takılıyorlar, saydam kafes yapmışlar, falan filan. ha bu arada nette belgeselle ilgili bilgi bulamadım, bir iki natgeo sayfası çıkıyor o kadar.

--- spoiler ---

.gündüz yeme görüntülerini göstermediler, tek bölüm müydü? yoksa devamı var mıydı? onu bile anlayamadım. imdb zaten yok tvdb'de de yok. büyük kediler haftasına dahil siparişleme bir şov olabilir. neyse artık başka denk gelirsem çözerim, çözmezsem de kalır böyle.

.ilkin saydam bir kafes yapacağım şudur budur diye girdi. sonra aslanların özelliklerini tanıtma hesabına avlarından görüntülere geçti. sosyal yaşamalarından av taktiklerine hafif detaylar vardı.

.hızlarını ölçmesi falan biraz salakçaydı. mekanizma yapmış eti çekiyor da aslanlar koşuyor bu eleman da ölçüyor. aynı hesap güç testinde ipe bağladığı eti aslan bir taraftan çekiyor bizim mal adam diğer taraftan çekiyor, komikti yani.

.sıçrama tesi falan zaten apayrı bir salaklık, aslan bile adamı salak yerine koydu giti ağaca tırmandı, ülen o kadar yapmışsın az uzağa tut da ağaca tırmanamadan daha çok sıçrasın. hayvan yetiştiklerine sıçradı, daha yükseğe sıçramasına rağmen tutamadığına da başka bir yol buldu iki dakikada. sonra vay efendim çok zekilermiş de şu bu. sen aptalsan aslan ne yapsın?

.neyse üç tane erkekten oluşan bir sürünün takibindeydik. kovulan erkeklerin birlikte takılıp hayatta kaldığı sürü, bir tane su aygırı yavrusu hüplettiler ki gayet iyidi. daha sonra dişi aslan meselesine araları açıldı. kafes testinde birbirlerine falan girdiler. aslanların yaklaşıp dikkatli bakmaları iyi, saldırıya geçmeleri falan da iyi idi ama neden gece çekmişler bunu onu anlamadım. gündüz gözüyle kafes testi daha iyi olurdu. belki başka bölümü vardır, bilemedim.

.ha bir de zebra avında zebranın üzerinden takla atan bir dişi aslan görüntüsü var ki elli kere gördük. hem reklamlarda dönüyor hem elli farklı aslan belgeselinde gösterdiler. iyi ki bir enstantene yakalamışınız arkadaş, hiç mi saygınız yok izleyiciye? tabi farklı aslan takla atarak yakalama metodu geliştirmemişse, aynı görüntüdür hehe.

--- spoiler ---