10 Ocak 2017

Ouija: Origin of Evil


ilk filmi varmış ama o pek kötüymüş, bu izlenir bir film. sonu da fena değil aslında. çok standart olayları ele alıyorlar ama kökenine inelim demişler. bu filmde anlatılan hikaye ilk filminde gençlerin eve doluşup ruh çağırma tahtası ile haşır neşir olduklarında öğrendikleri hikayeymiş. sahneleri hoş, renkler dönemin renkleri, tipler de fena değil. küçük kız çok iyi olmuş. peder şaka gibiydi ama o kadar olur herhalde. hoplatıcı sesleri de güzeldi de böyle aşırı efekt ağız, yüz eğip bükmek yerine daha minik ve gerçekçi korkutucu şeyler yapabilirlermiş. japonlar güzel yapıyordu bunu ama onun yerine biraz abartmışlar. yine de bazı geçişler tüy ürpertebiliyor. filmin en sonundaki sahneyi de çok anlamadım. son sahnede görünen kadın abla karakterinin yaşlılığı ama aynı zamanda insidious filmindeki yaşlı kadındı. dedim bir bağlantı var ama sanırım yokmuş.

--- spoiler ---

.ruh çağırma işleri ile başlıyorlar. babaları ölmüş, bir anne iki kız tek başlarına kalmış. geçim sıkıntısı içersindeler. yakınlarını kaybetmiş insanların yakınnlarına ulaştıklarını düşündürerek para kazanmaya ve insanlara iyilik ettiklerini düşünmeye çalışıyorlar.

.tabii burada durup düşünmek lazım, sen o kadar saf mısın arkadaş? hangi ruh iyimiş? hangisi bedel ödemeden bir şeyler yapıyormuş? hadi araştırmadın etmedin diyelim, film de mi izlemedin?

.neymiş efendim ölen kocasıyla konuşmak istemiş, küçük kız babasıyla konuşmak istemiş. küçük kızın içine ruh kaçsın diye ellerinden geleni yaptılar. cesaretlendirdiler, sonra işte kullandılar, sonra da kız hepsini kesti biçti.

.küçük kızı kurtarmaya çalışırken abla karakterinin her şeyleri batırması güzeldi aslında. annesini öldürdü, kendi bedenini kaybetti ve kardeşini öldürdü. aslında kardeşi ortadan kayboldu dediler, cesedi ortaya mı çıkmadı? yoksa son sahnede tavanda olan bedenen de kardeşi miydi? orası biraz belirsiz kaldı.

.sonu kötü bitti, o yüzden hoştu aslında. akıl hastanesinde adamın olayları sorması geçiştirmesi, sonra kanından yere tahta yapıp kardeşini çağırması ve doktorun tepesindeki kardeşi iyidi. sonraki filmi akıl hastanesinde mi çekerler? belki iyi olabilir. sıradan izlenmeye değmez ama yine de ilgi çekici.

.pederin her şeyleri araştırıp gelip hala o evde bu konuşmayı yapması da saçmaydı. tamam artık eve bağlı değil ama yine de evin içine hapsolup sırayla hepsinin orada ölmesi kötü oldu. en azından küçük kızın duyamayacağı şekilde konuşmayı becerebilirdi, beceriksiz peder. pek hristiyan progapandası yapamadılar. tanrın biz ölürken burada değildi dediler, haklıydılar.

--- spoiler ---