15 Ekim 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter


film pek olmamış, can sıkıntısına bile zor izleniyor. tamamen izlenmez bir film değil ama ne bileyim bir tane tipi iyi olmuş dediğim karakteri yok. bu yüzden bile can sıkıyor, üstüne ortalarında çok sıkıyor. giriş kısmı çok üstün körü, sonuç kısmı biraz daha iyice. en iyi kısmı dövüş sahneleri herhalde. balta hareketleri falan güzel. gerisi pek bir işe yaramaz.

--- spoiler ---

.abraham lincoln emminin amerikayı kurma hikayesinin vampirli versiyonu yapmışlar herhalde. tarihi olayları bilmiyorum da, tarih yazmaktır, özgürlük mücadelesidir, köleliktir falan öyle çeşni olsun diye katılmış gibi. düşmanlara da ölüler, kan eminici vampirler demek gibi de olmuş.

.hani vampir vampiri dövemiyordu? son kısımda dövdü baya, öldürmeye mi kastedemiyor nedir yani? böyle bir de konusu vardı. vampir başı, vampir ettiği elemanı öldürsün diye öğrencisi ile anlaşma yapmaya çalışıyor. kölelik üzerine güzel laflar için mi yapmışlar bu bölümü anlamadım, neyse geçelim.

.atlar üzerinde hoplayıp sıçradıkları sahne iyidi baya, atı kolundan bacağından tutup savuruyor falan. tabi yine de görüntülerde baya yapaylık vardı. makyajlar da çakma olmuş gibi. yaşlanmayanlar doğal, yaşlananlar bir garip görünüyor idi. öyle işte, neyse araya bir vampirli film izlemek için belki izlenebilir.

--- spoiler ---