10 Kasım 2012

Murder by Numbers


zamanına göre bakmak mı gerekir bilmiyorum ama hala crt monitörlerin olduğu zamanlardan bir film. on sene öncesi başka devir gibi, tekniği de yetersiz geldi. yeşil ekranlar falan, düşen adamı ufaltıyorlar mı ne yapıyorlar çok fena görünüyor. senaryo desen o da bir garip, daha bir şaşırtıcı komplolu, içe içe senaryo beklemiştim, ne bileyim pek tavsiye edilmez. öyle sandra bullock'lı suç filmi izlenmek istenir ise bir ihtimal işte.

--- spoiler ---

.iki adet mal var, özgür iradedir falandır diye felsefe patlatır iken suçun da bu kapsamda olduğunu düşünerekten bir kadını öldürmeye karar veriyorlar. film tam bunların intihar etme sahnesinde başlıyor ki, kendilerini öldürseler yine filme ek puan olurdu.

.mallar kendilerini bile öldüremeyecek kadar acizler, gelmişler özgürlükten dem vuruyorlar falan. bu da yetmezmiş gibi ters köşe için. masum gibi görünen eleman öldüren eleman imiş aslında. öyle de bir şey yaptılar.

.ayak üstü itiraf aldı, hem kanıt oluşturmayacak şeyler ile hem elemanı kandırarak ne bileyim pek saçma bitti, gelişme bölümü daha iyidi aslında ama sonuçta dağıttılar iyice.

.bir de kocasından şiddet görmüş bir dedektif hanımımız var, yandan da onun hikayesi vardı biraz. tabi herşeyi çözen kendisi ama yine de yeterli değildi. çözüm sahneleri en iyi sahneler olması lazımdı ama saatin fırlatılıp fırlatılmadığını bile ta neden sonra test ediyorlar. komik geldi, bir dexter da senaryo. bir bunlar da senaryo yani.

--- spoiler ---