23 Şubat 2014

Gong-mo-ja-deul


sonunda eksik var sanki ya da ben tam anlamadım bilemedim. sondaki toparlama iyidi, planlar fenaymış. sonra şaşırtmacasına oha ne oluyoruz lan dedim. buralar hep iyidi ama toplamda bakınca pek depresif bitirmişler. zengin fakir muhabbetleri üzerine düşününce iyi ama yine de hafiften abartıydı sanki. adamlar bir şeylerden esinlenmiştir ama organ ticareti ve çin meselesinin bu kadar abartı olabileceğini sanmıyorum. bu arada filmde iyi karakter yoktu nerdeyse...

--- spoiler ---

.öldürülen bir sürü tip var, figuran falan ama onların organları ne oluyor? heba oluyor gibi yapmışlar ki bu bana hiç mantıklı gelmedi. tamam özel kan gruplarına yönelik sipariş organ alıyorlar ama yine de organ organdır, gideri vardır yani. o yüzden boşa ölen ve boşa giden organlar filme pek uymamış.

.başta işler yolunda gitmemiş, abi dediği bir tipin ölümü ile sonuçlanmış. adam diğerleri ortaya çıkmasın diye kendini feda etmiş. tekerlekli sandalyedeki kızımız da bunun kız kardeşi imiş. esas adam bu yüzden vazgeçmiş kalbini sökmekten ama en şaşırtmacalı kısmı salak koca tipinin bunun organları için kalbini çalmış olması. sonunda tam anlamı ile kalbini çaldı kadının, olaya gel.

.bu esas zengin tipin neden ölmediğini anlamadım mesela, zenginlere bir şey olmaz muhabbetine öldürmediler sanki ama organ mafyası çökertildi muhabbetine bunun görüntüleri de verildiydi. nasıl kaçtı? nasıl yakalanmadı? adam neymiş dedim böyle. zaten kalbine yakın bir yere mermi yedi, kalp nakli falan mı oldu yani? neyse parası vermiş hayatta mı kalmış? sorular uzar gider...

.esas adamımızın en yakın arkadaşının ihaneti, para sevdası falan da çok ani gelişti. eleman birden psikopat oldu. saftirik olan da iki dakikada öldü gitti. zaten iki elleri ile bir organı çalamadılar. bu güney koreliler ellerine yüzlerine bulaştırmayı da iyi biliyorlar gerçekten.

.şimdi en boşta kalan kısımda esas kızımızın babası meselesi idi. organ nakli o kadar kolay mı diyor? şimdi bu kızı kandırıp babasının organlarını mı çalmışlar? allahın çinine gidip her türlü belgesi ile hastaneye yatıp da organları mı çalınıyor yani? nasıl mümkün olabilir bu? adamın sonu hakkında bir bilgi verilmedi. kalbi haricinde organları çaldılar desek zaten yaşlıydı. artık pek önemsemediler herhalde bu adamı. kız da intihar etti gibi gösterdiler, o da tam değildi sanki. 

--- spoiler ---