20 Eylül 2012

Rango


afişi yüzünden soğuk bakmıştım bu animasyona ama bir harikaymış. yine de tipleri çok sevemedim yani kertenkeledir, kaplumbağadır ne bileyim insana hoş gelmiyor ama görüntüler çok iyi, arada insan modellemeleri de çok iyi olmuş. gerçek mekanlar, gerçek su ile birleştirmişler mi ne yapmış bilemedim ama tekniği çok iyi geldi gözüme. senaryo desen iç içe bir sürü konu, bir sürü dokundurma falan baya iyi gerçekten. son tahmin edilebilir, komik unsurlar çok yok ama yine de idare eder o kısmı da zaten, tavsiye edilir.

--- spoiler ---

.iç içe bir sürü mesele var. su meselesi zaten temel mesele ama bir kere golf sahası yapan insanlara gönderme var orası kesin. suyu kontrol eden dünyayı kontrol eder diyor adamlar daha ne desin. su savaşları da çıkacak diyorlardı herhalde de nasıl komedi animasyonunda buna gönderme çakarlar, garip ve güzel.

.batının ruhudur, insan muhabbeti ve kimse kendi hikayesini terk edemez gibi bir senaryo üstü bakış da iyi baya. senaryonun bilinçlenmesi hali gibi ama sınırlarında geziyorlar. bunu kendine inanma meselesi ile tekrar normal senaryoya oturtup, mutlu son ile bitiriyorlar ama yine de bu süreç çok iyi durumda.

.müzikler ve baykuş grubu harkulade, tipler güzel müzikler süper. arada elektrodan bile kaptırıyor eleman. sunumu da pek hoş. ne diyeyim üstüne krema gibiler. ilk başlarda bu elemanlar ile iyi hisler veriyorlar ama güzel hikayenin kreması oluyorlar sonunda.

--- spoiler ---