2 Ekim 2013

House at the End of the Street


şaşırtmacasını beğendim ama senaryonun geri kalanı standart malesef. kadro hayli iyi, lawrence var, bates moteldeki delikanlı var. yan rollerde de hep tanıdık simalar falan filan ama işte az biraz gerilimi var o kadar. pek korkuttuğu söylenemez. yapım şirketinin giriş müziği bir enterasan idi, arada da ufak ufak enterasan melodiler duyduk ama hepsi bu kadar. vakit öldürmeye işe yarıyor, çok da fazladan bir özelliği yok yani.

--- spoiler ---

.başı sonu tahmin ediliyor zaten de bu elemanın kötü çıkması en azından kız kardeşi yerine geçtiği pek tahmin edilemiyor. ilk görüntüdeki kıza tekrar baktım da hani adam da olabilir cidden ortada bir şeyler yapmışlar. tabi ağdasıdır, kılıdır tüyüdür onları nasıl halletmişler? komik oluyor bu detayları düşününce.

.ilkin şu bebek telefonu niye aşağı sesi veriyor diyor insan ama sonra adam aşağıda yukarıyı duymak için yapmış. hatta o kardeşi bile değilmiş falan. bunlar hep şaşırtmacanın güzel tarafı. ilk mantıksız ama sonra bir mantığa oturuyor işte.

.tabi kızın fark etmesi, lens olayı ya da diğer detaylar biraz zorlama olmuş. polisin işin içinde olduğu da belli ama gidip keklik gibi avlanması da çok standart. o silah düştüğünde biliyoruz ki biri alacak ama allahtan o silah ile değil de anası kalkıp çekiç ile son darbeyi vuruyor. tabi ana bıçaklanıyor, eleman vuruluyor ama öldürmeyen allah öldürmüyor demek.

.bunlar haricinde yeni eve taşınırız, sakat bir yer vardır. bir haller olur, yalancı emlakçıdır. asi gençlerdir, farklı tipleri cezalandırmalardır. yakın arkadaşlardır, okuldur lisedir, ottur boktur hepsi benzer şeyler idi. ne eksik ne fazla. 

--- spoiler ---