5 Eylül 2013

Isolation


giriş, gelişme ve sonuç tahmin ediliyor ama sıkılmadan izleniyor. gerilim kısımları hoş olmuş, tipler de hoş olmuş. fazla konuşma yok gibi, çok fazla açıklama da yok öyle gere gere filmi bitiriyorlar bir buçuk saatte, bundan iyisi can sağlığı diyelim. araya gerginlik katacak bir film gerekirse işe yarar duruyor. inek sevenlere ya da ineklere kıyamayanlara pek tavsiye edilmez.

--- spoiler ---

.dar alanda geçiyor sayılır film, bir çiftlikte geçiyor hepi topu, zaten sahneler hep nerdeyse kapalı alan gibi, çamur pislik, kan revan. öyle gidiyor. böyle filmlerin pek ucuza çekildiğini düşünüyorum ya kötü çekilmeimş film, güzel görünüyor.

.senaryomuz klasik yaratık senaryosu, çılgın bilim insanları genler ile oynar ve ineğin içine değiştirilmiş bir buzağı atar. buzağı doğar (hayli sıkıntılı bir doğum hehe) ve ortalığı birbirine katar. genleri ile çabuk çoğalsın, verimi artsın diye bir şeyler eklemişler. o yüzden buzağı ineğin içinde yaratıklara hamile olarak doğar. altı tane olması neden onu pek anlamadım. bir de tabi bu kadar şeyleri yapan adamlar nasıl yaptıklarının farkında olmaz o garip. hani kazara yaratık yaratmak mümkünmüş gibi.

.hem de hayatta kalma ustası, beslenme ustası. insanlara taş çıkartan bir yaratık. ilk veteriner hanım gider, ineğin içine elini soktuğu zaman ısırmış idi zaten onu. daha sonra karavandaki elemanı doktor öldürür, daha sonra doktoru canavar yer. en son da bizim inek sever çiftlik düşkünü abimiz çiftliğini terk etmeden gözlerini yumar.

.sona kız kalır, kız ölmez ve sağlıklı çoccukları olur. çakış sahnesinden bu yana zaten içime bir canavar yerleştirdin der grizu gibi ama doktora böyle dedirtirler sonra arada gösterdikleri ultrason benzeri bir görüntü ile bitirirler şimdi biz ultrason uzmanı mıyız ki? orada canavar var görelim. ben bebeğe bakınca da canavar görüyorum şimdi çok farkı algılayamıyorum ama normal yuvarlak hatlı bir bebek yerine ya da daha sonrasında hafif dişler gördüğümü söyleyebilirim. o halde içinde bir canavar var ve insanlığın sonunu getirecek. dı end.

--- spoiler ---