3 Eylül 2016

Sing Street


ilk yarısı kıvamında ikinci yarıyı yapsalar efsane film olacakmış ama olamamış. hele filmin son sahnelerini paint terk çekmişler, hiç olmamış. müzikleri de öyleydi. yarısına kadar yaptıkları müzik çok tatlıydı, kalan kısımda konserde çaldıkları müzik kötüydü. gittikçe daha iyisini bekliyor insan ama tersini yapalım demişler. poplaştırıp, aşk filmine dönüştürmek gibi olmuş. bilge abi karakteri ve abi kardeş ilişkisi fena değildi. game of thrones'un serçe parmağı, orphan black'in bayan es'i tanıdık tiplerdi ama yan karakterler idi. ergen veletlerin tipler iyidi. güldürüsü de ilk yarısı iyi, kalan kısım dramlıydı. ahım şahım olmasa da hoşça vakit geçirtiyor işte.

--- spoiler ---

.bütün müziğin, belki hayatın dinamiğinin karı-kız meselesi olması göndermesi mi yaptılar nedir? ailesinde çatlak olan, annesi babasını aldatan ve para sıkıntısı çekilen bir evin çocuğu bizim velet. erkek okuluna (imam hatip gibi bir şey mi nedir?) gönderiliyor ama çıkışta bekleyen bir model olacağım ben diyen kız var.

.pat koşuyor yanına, grubumuz var video çekimlerinde oynar mısın diyor? muhabbetin girişine bak. tabii sigaranı yakayım anam da diyor ya neyse işte. müzik mevzuları bundan sonra başlıyor. ilkin hiç vokal yapamadığını görüyor gibiyiz ama sonra süper vokaller yapmaya başlıyor.

.sorunları çözerim diyen bir tip. bir sürü enstrüman çalarım diyen arkadaş ile tanıştırıyor. bu kısımlar çok tatlıydı zaten. babası cover grubundaymış ama evleri mübarek dudak uçuklatıyor. her türlü enstrüman var. memleketlerine laf ediyorlar ama nesini beğenmiyorlar arkadaş?

.neymiş efendim londra'ya gidecekmiş. model olacakmış. bir adama takılmış, onla gidecekmiş de şuymuş buymuş. buralardan git londra'da müziğimizi tanıt muhabbeti de dönüyor ama hikayeyi hiç oralara taşımıyorlar.

.ilk şarkıların kendine has hoşluğu var, oradan buradan tarz araklıyorlar ama pat diye hepsi uyumlu ve güzel çalınca insan şaşırıyor. zencinin olayı da komik mesela, tek parmak döktürüyor. sonra on parmağa geçiyor.

.olaylar daha iyi olacak derken işte kız meselesine gelip tıkanıyor. takıldığı adam londra'ya götürmüyor. bunlar da okullarının konserine çıkıyor ve sonunda kızı minik teknesi ile londra'ya götürmeye karar veriyor. para yok, tanıdık yok ama çok çılgınlar. mesaj vermiş olmalılar buradan da ne gerek var?

--- spoiler ---