31 Ekim 2014

Hercules


fantastik sever olarak filmi çok fazla yadırgamadım aslında, o yüzden başarılılar diyebilirim. senaryo bakımından önceki filmlerin tekrarı gibi, pek bir şey olmuyor, öyle bir sağ gösterip sol vurmaca olayı yapalım demişler filmin ortasında, insan bundan da pek memnun kalamıyor. adeleli abimizin üstüne yapmışlar filmi, kötü de olmamış. normalde biraz ayar oluyorum böyle işlere ama yakışmış. savaşçı hatun karakteri esas favori tip idi, diğer yardımcı savaşçılar da her biri gayet iyi idi. genel planlar da güzel, görüntü akışları da gayet iyi. müziklerden pek akılda kalan olmadı. belki pek sesli izlemediğimdendir. macerası ve aksiyon sahneleri için tüketilebilir bir film.

--- spoiler ---

.hikaye anlatıcısı (nam-ı diğer storyteller) üzerine kurulmuş bir senaryo olmuş aslında. diğer açıdan psikolojik savaş gibi de denebilir. filmin ana fikrine göre herkül abimiz sadece müthiş bir savaşçı imiş, yarı tanrı falan değilmiş. ben aslında yarı tanrı olduğuna inanma eğilimindeyim ama bu şekilde de tüketebilirim tabi hehe.

.kendi hikayesi de pek orjinal değil maalesef, yaptığı süper işleri yüzünden triplere giren kralı tarafından ailesi katledilip vatanından kovulmuş. gladyatör ile birebir aynı diyebiliriz. filmin sonunda da ailesinin intikamını alıyor.

.tek orjinal meselesi efsane doğumu açısından hikaye anlatıcısının yeri ve önemi denebilir. yılan başların maskeli isyancılar olmasıdır, üç başlı köpek mevzusudur, sentor meseleleridir hepsini güzelce yapmışlar.

.takım çalışmasını tek kişi üzerine efsaneleştirmiş olmaları öncelikle takımını takdir etmemi sağladı, gerçek hikayesi eğer böyle bir şeyse takımındaki arkadaşları kutlamak lazım, tarihe tek bir isim kaldı o da herkül, tabi hiç böyle efsane falan yok da sadece yunan mitolojisi ise ona bir şey diyemeyeceğim. adamların anlatmak istediği bu mitolojiyi bile biz yaptık demek ya işte o çok fena, takım arkadaşları açısından büyük fedakarlık.

.neyse filmin sağ gösterip sol vurmasına gelecek olursak, önce paralı asker kıvamında bir krala yardım ediyorlar. iyi insanlar bunlar vurgusu ile gidiyor mesele sonra bakıyoruz lan bunlar kötüymüş, ordularını eğitiyorlar. bir sürü techizat veriyorlar sonra lan noldu derken işler tersine dönüyor. belki tersine dönecek bu hikayeyi bu kadar uzatmayıp son kısmı uzatsalar daha iyi olabilirmiş.

.kahin abimiz komik adamdı vesselam. kaderini kabullenmiş, yanarlı dönerli ölüm istiyor ama son kısımda herkül yine kurtarıyor. hafif güldürüyor böylelikle ama asıl olayı herküle sen kimsin vurgusu idi. filmin en iyi kısmıydı da zincir kırmalar nedir arkadaş? yok artık diyor insan. sonra üç kurda çıplak elle dalmalar falan. yetmiyor koca heykeli indiriyor. adam yarı tanrı işte. daha ne yapsın hehe.

.ekipten bir hayvan gibi abimizin ölmesi biraz cılız oldu ama elemanlar kendi çaplarında süperlerdi şimdi, başka türlü olmasını da beklemedik. işinde iyi adamları izlemek keyifli. herkülün atı kucakladığı sahne de hem komik hem şaşırtıcıydı. hani şimdi ne yapacak diye bekliyor insan, uçan tekme mi atar? döner tekme mi? adam at döneri yapacak nerdeyse.

--- spoiler ---