19 Eylül 2012

4: rise of the silver surfer


öylesine bir film işte. senaryosundan pek bir şey beklememek lazım zaten ne olacağını izlemeden tahmin etmek mümkün. arada espirikler katmışlar da kötü olmuş değerini düşürmüş. görüntüler fena değil, zaten sırf aksiyon muhabbetine izlenir. onda da çok müthiş şeyler olmuyor ama idare eder işte. müziklerimiz de pek sıradan, aynı ses kütüphanesinden alınmış gibiler.

--- spoiler ---

.evlilik muhabbetidir gidiyor filmin sonuna kadar, yok normal hayattır. yok çocuklarımız ne olacaktır falan filan kasıntısı var. bunlar zaten aşırı klişe mevzular ya neyse işte. arkadan da bir eleman geliyor gezegenleri yuta yuta.

.bizim gümüş sörfçü eleman aslında o kadar da kötü değilmiş. ilk karşılaşmalarından itibaren de bu anlaşılıyor aslında. ilk ateşli çocuğa dokunuyor dengesini bozuyor falan. diğer elemanlar ile güç değişimi ve en sonunda tüm güçleri kendine almasıdır gibi atraksiyonlara sebep olur.

.sonlara doğru görünmez kızımız mızrağın önüne atlıyor derken ölüyor. sonra sörflü eleman canlandırıyor tekrar ve bu seferde o gezegen için kendini feda ediyor. ha adama sormazlar mı o kadar gezegen yok ederken niye durdurmadın bu elemanı diye ama işte sormuyoruz neyse.

.diğer elektrikli kötü karakteri de garnitür olarak canlandırdılar herhalde. yani pek bir numara yapamadan hakkın rahmetine kavuşuyor desek o da bana zarar. yine getirirler herhalde ama devamını çekmezler belki bilemedim şimdi.

--- spoiler ---