18 Ekim 2012

Evidence


aldığı puana göre izlenebilecek bir film. özellikle pek bir fikir yokken, böyle son kısımlar biraz şaşırtıcı olabiliyor. pek açıklama yok filmde herhalde o yüzden de puanı düşmüştür. oyuncular desen allaha emanet falan ama yine de kafa dönmesi, göz yorulması haricinde keyif aldım diyebilirim. eline kamerayı alan belgeselcilik oynayıp sallaya sallaya film çekiyor arkadaş da diyebiliriz. 

--- spoiler ---

.iki adet çiftimiz var, çok çılgınlar. bir korkak adam, bir gözü pek adam. bir sarışın bir de normal bir hanım kızımız var. bunlar kamp yapalım ölelim oyunu oynuyor gibi başlıyorlar filme. bir haller olacağı zaten belli. gözüpek arkadaşımız her daim kamerada çekim yapıyor falan.

.sesler duyuyorlar ilk, kalkıp gitmiyorlar. kıpırtılar falan oluyor ödleri boklarına karışıyor tamam gidelim derken, korkak eleman kayboluyor. onu arayalım derken gözüpek ölüyor. kalakala iki kızcağız kalıyor.

.onlarda deretepe düz koşu yaparak, canavarlardan kaçıyorlar. bir tesise giriyorlar. ortalık yıkılıyor hehe. zombimsi insanlar, yaratık doğuran kadınlar falan acayip acayip bir tesise giriyorlar. güvenlik görevlileri falan da var. çatışma var. kurtulacaklar mı kurtulmayacaklar mı diye öyle devam ederken. sarışın kızımızın beyni kamera önünde bir kurşun ile objektife saçılıyor.

.kalan kızımızı helikoptere bindirip tesise mi neye götürüyorlar. cast kısmında filmin sonunu biraz anlatımını bir de güvenlik görevlisi kamerası gözünden akışı vermişler. ha böyle film yapacaksan niye baştan yapmadın derler ama son kısımdaki şaşırtmaca da hiç fena değildi. kampta hepsi sırayla ölür diye düşünürler olayın arkasından tesis falan çıktı.

.yine hepsine bir haller oldu ama işte tam tahmin ettiğim gibi çıkmadığı için memnun etti beni, tabi çekimler gerçekçi diye mi bu kadar sallanır ya da ne bileyim altına sıçarken kamera ile nasıl öyle düzgün tutar da çekersin falan bunlar hep tek kameralı çekimli filmlerin ortak sorunudur hehe.

--- spoiler ---