27 Kasım 2016

Friend Request


şimdi film alman filmiymiş de amerikanları mı oynatmışlar? imdb bilgisi mi hatalı nedir? üstelik mal rus torrent istesi almanca dublaj basmış. ulan sanane alman filmiyse, ingilizce konuşuyorlar işte versene ingilizcesini. neyse yine de izledim. dublajlı olmasına rağmen hoştu. çok standart bir mevzu ama artık korku filmlerini bile sosyal ağlardan çekecekler. oradan biraz gönderme vardı. bunun yanında karanlık görüntüler gayet iyidi. neyle yapmışlarsa güzel görünüyordu. müziği, havası falan yerindeydi. tipler zaten tanıdık tipler. esas kız the 100 dizisindeki kumandan, diğerleri de yabancı değil. hafif bir film, beklendik bir son ama bunları gözardı edince izleniyor işte. puanı kadar vasat değil aslında. güzel hoplatma sahneleri yapmışlar en azından.

--- spoiler ---

.güzel karışık görüntü basınca, hele ilkin nerden geldiğini de göremeyince güzel hoplatmışlar. hani teknolojidir şudur budur ne oluyor diye bakarken ekranlara şakır şakır hoplattı şerefsizler.

.neymiş efendim anası arızalı bir kız varmış. bir yangın olmuş, annesi yanıklar içersindeyken doğumu beklemiş. böyle başlıyor olaylar. sonra hayatı boyunca yalnız kalmış ve bizim popüler kızcağız ile tanışmış.

.tanışma faslı da facebook'tan arkadaşlık isteği. sen misin bunu kabul eden. yakasından düşmemiş, öyle manyak arkadaşların en manyağı tarzında takılmış. popüler kızcağız da doğum gününü diğer arkadaşlarla kutlayıp buna yalan söyleyince işler karışmış. sen misin bunu yapan? sen misin mutlu aile pozu çektiren.

.kara aynası önünde kendini asıp yakınca farklı bir boyuta giriyormuş. bu aşamaya geçtikten sonra sırayla arkadaşlarını öldürdü. zaten ondan sonrası malum oldu. sona kalan kobe adlı arkadaş, canının derdine pek düştü. kızı yalnız bırakmak için baştan onu koruması gerekirdi ama son anda korudular.

.facebook'a şikayet etmediler, şikayet etseler de kaldıramasalar eh yine o da saçma olurdu ama sen nasıl sayfayı silemiyorsun ya da indanlar o paylaşımları senin yapmadığını nasıl anlamıyorlar? oralar pek saçma olmuş. gönderme yapmak için zorlamışlar.

.filmin sonunda da tahmin edileceği üzere kızla yerleri değiştirirler. ikisi bir olur, sıkı arkadaş olur ama facebook'da sıfır arkadaşı olur. arkadaşsız insanlara güzelleme yapmışlar. tüm arkadaşsızlar arızalıdır, uzak durun demek istemişler herhalde. sosyal ağlara goyem diyerek bitirebiliriz herhalde.

--- spoiler ---